ProRail presenteert resultaten Omgevingsmonitor stationsgebied Bunnik

Datum: 14 april 2015

In Bunnik worden bijna tegelijkertijd zowel een snelverkeeronderdoorgang gebouwd, als een langzaamverkeertunnel bij het station. Prorail heeft het initiatief genomen om de ervaringen van bewoners en ondernemers tijdens de bouw van de tunnels te peilen.

Via een brief zijn bewoners en bedrijven van de drie dorpen uitgenodigd om deel te nemen aan de omgevingsmonitor en zo hun ervaringen kenbaar te maken. Zo werd in de omgevingsmonitor bijv. aan bewoners en ondernemers gevraagd wat gewaardeerd wordt en wat juist niet, waar mensen zich zorgen over maken en welke ideeen er zijn over de communicatie. Aan de hand van de resultaten van het onderzoek dat in de periode sept.- okt. 2014 werd uitgevoerd, is het monitoringsrapport opgesteld.

Omdat de bouw van de langzaam verkeerstunnel in die periode nog niet was gestart, hebben de resultaten betrekking op de bouw van de snelverkeerstunnel die in het verlengde van de Baan van Fectio wordt aangelegd.

Naar aanleiding van de conclusies uit dit rapport zijn een o.a. aantal aanbevelingen gedaan. U kunt het rapport downloaden.

Bewonersavond 21 april

Tijdens de bewonersavond op 21 april in Locatie 78 (19.30 uur) zal ProRail o.a. ingaan op de resultaten van de meting.

Meer informatie?

Als u meer informatie wilt over dit project kunt u terecht op de website van ProRail: naar de website.

Download de Omgevingsmonitor Bunnik

Zie het origineel.