Conferentie innovatie en ondernemerschap in gezondheidszorg op Nyenrode

Op 21 april 2015 organiseert Nyenrode Business Universiteit de conferentie `Gezondheidszorg 2015: `Verandering door innovatie en ondernemerschap'. Het is de eerste editie van een jaarlijks evenement, waarin Nyenrode als kennispartner vorm en richting wil geven aan de ontwikkeling van de gezondheidszorg.

Veranderingen in de zorg

De afgelopen jaren worden gezondheidszorginstellingen door privatisering en bezuinigingen gedwongen hun werkwijze en positie in het maatschappelijke veld aan te passen. Dr. Sjoerd de Blok, Director Executive Development bij Nyenrode en mede-initiatiefnemer van de conferentie, zegt hierover: "Om de noodzakelijke veranderingen in de zorg te organiseren is innovatie en ondernemerschap nodig. De zorgverlener van de toekomst zet de client centraal om optimale kwaliteit te genereren. Met ruime expertise op het gebied van publiek-private samenwerking en academische business-kennis zet Nyenrode zich graag in om deze ontwikkeling in de gezondheidszorg te ondersteunen."

Nyenrode Health

De conferentie is de eerste editie van een jaarlijks terugkerend evenement en wordt georganiseerd vanuit het kennisinstituut Nyenrode Health. Managing Director Nyenrode Health en mede-initiatiefnemer Theo van de Schepop over het doel van de conferentie: "Wij willen graag onze kennis en vaardigheden voor de gezondheidszorg en het publieke domein beschikbaar stellen. De conferentie is bedoeld voor betrokken professionals die optimale zorg willen organiseren en leidinggevenden die dat proces willen ondersteunen. Daarnaast proberen wij zelfstandigheid in de zorg te stimuleren, omdat de inzichten van vandaag niet de oplossingen zijn van morgen. Met de conferentie willen wij de dialoog onder professionals voeden en stimuleren waarmee de volgende stappen kunnen worden gezet naar de gezondheidszorg van de toekomst."

Programma

Op 21 april wordt 's ochtends de conferentie in het Koetshuis van Nyenrode geopend met lezingen door diverse deskundigen uit de gezondheidszorg. 's Middags is er een netwerklunch en worden actuele onderwerpen uit de zorg in groepen besproken met kenniscentra en faculteitsleden van Nyenrode. Meer informatie over het programma is te vinden op nyenrode.nl/health.