Fit Circuit Zandvoort gehonoreerd door provincie Noord Holland

Op 20 april overhandigde Jan van Run, gedeputeerde Economische Zaken van de provincie Noord-Holland, een cheque aan wethouder Gerard Kuipers voor het Fit Circuit Zandvoort. Zandvoort wil de eerste gemeente in Nederland zijn waar je een sportcircuit kan doen met uitzicht op het strand. Met als doel Zandvoort toeristisch en cultureel nog aantrekkelijker te maken.

Uitreiking promotiebudget NH (25 van 26)Fit Circuit Zandvoort ontving EUR 1.000,- van de provincie Noord-Holland via Amsterdam Marketing. Het gaat om een Toeristisch Promotiebudget. Deelnemers aan Fit Circuit Zandvoort zijn de gemeente Zandvoort, Stichting Strandkorrels, Sportcentrum Kenamju, VVV Zandvoort en Sportraad Zandvoort.

De sporttoestellen zijn uitgekozen op duurzaamheid zodat deze lang en verantwoord mee kunnen. Ook draagt het door het gratis karakter bij aan de gastvrijheid van de badplaats Zandvoort aan Zee, of voor de internationale toerist: Amsterdam Beach. Uitreiking promotiebudget NHGedeputeerde Van Run: "Het is mooi om te zien dat zoveel bijzondere plekken en evenementen in Noord-Holland nu door nog meer mensen ontdekt kunnen worden.". In 2015 gaat het om een bedrag van EUR 50.000. Een vakjury beoordeelde in totaal 47 aanvragen, waarvan er dertien zijn gehonoreerd. Criteria om in aanmerking te komen voor een provinciale bijdrage waren o.a. samenwerking met ten minste drie partijen, minimaal de helft moet gefinancierd worden door de aanvragers zelf en de activiteiten moeten een bovenlokale aantrekkingskracht hebben. De vakjury bestond uit vertegenwoordigers van de brancheorganisaties Recron, Hiswa, Koninklijke Horeca Nederland, MKB Noord-Holland, Cultuurcompagnie Noord-Holland en de Regio VVV's.