Buurtbus tussen Koningsbosch en Maria Hoop komt terug

De buurtbus, die onder meer Koningsbosch met Maria Hoop verbindt, komt terug. Een deel van de aangepaste Veolia busdienstregeling van 22 februari jl. wordt hersteld. Aanleiding zijn de vele reacties die ontvangen werden over de aangepaste dienstregeling.

Verandering

Sinds 22 februari 2015 is er geen directe openbaar vervoer verbinding meer tussen Maria Hoop en Koningsbosch. Lijn 192 reed vanaf die dag van Echterbosch naar Maria Hoop, Pey, Echt en Roosteren en deed Koningsbosch niet meer aan. Daar stopte voortaan de grote bus van lijn 80. De afgelopen weken is echter gebleken, dat de aangepaste dienstregeling tot veel reacties bij reizigers heeft geleid. Veel mensen maken namelijk gebruik van de lijn tussen Koningsbosch en Maria Hoop. `Door het wegvallen van de buurtbus blijkt een bezoek aan de huisarts of het bejaardentehuis ineens een stuk moeilijker,' legt wethouder Dijcks uit. Daarnaast sluit lijn 80 niet goed aan op de treindienstregeling. `In overleg met Veolia en de buurtbusvereniging zijn we tot een oplossing gekomen,' zo vertelt Dijcks.

Buurtbus hersteld

Om de vele gebruikers van dit traject tegemoet te gekomen wordt de oorspronkelijke buurtbusroute Maria Hoop - Echterbosch - Koningsbosch - Echt Station - Echt Centrum hersteld. De route van lijn 80 wordt daardoor iets aangepast. De treinaansluiting is hierdoor optimaler. Daarnaast komt de directe verbinding met het bejaardenhuis en het centrum Echt weer terug. De nieuwe busverbinding tussen Roosteren en Echt, die sinds 22 februari j.l. ingesteld werd, komt hiermee te vervallen. In de afgelopen weken is echter gebleken, dat nauwelijks gebruik gemaakt werd van deze verbinding.

Nieuwe route

De route Roosteren - Susteren - Sittard (buslijn 70 ) blijft gewoon gehandhaafd. De wijzigingen gaan in op 3 mei aanstaande. "We zijn blij dat we met Veolia over de inzet van de buurtbus overeenstemming hebben weten te bereiken, zodat onze inwoners zich optimaal kunnen verplaatsen in de gemeente", aldus wethouder Dijcks.

Meer informatie

Reisinformatie: www.9292.nl of telefonisch via 0900- 9292 (EUR 0,70 per minuut).

Klantenservice Veolia via 088 076 1111 (lokaal tarief).

Info Regiotaxi via www.regiotaxilimburg.nl en via 088-076 1111 (lokaal tarief).

Reserveringen Regiotaxi via 0900-0699 (lokaal tarief).