Gemeenten willen versneld onderzoek NAM

PERSBERICHT

21 april 2015

Gemeenten willen versneld onderzoek NAM

Afvalwaterinjecties roepen veel vragen op bij inwoners

De colleges van de gemeenten Dinkelland, Tubbergen, Losser en Oldenzaal hebben een brief aan Minister van Economische Zaken Henk Kamp geschreven. Hierin verzoeken zij de minister zeer dringend om de NAM op te dragen hun onderzoek naar de gevolgen van het injecteren van afvalwater in de Twentse bodem met één jaar te vervroegen.

Veel vragen

Inwoners in het gebied waar NAM afvalwater in de bodem injecteert hebben veel vragen. Ze maken zich bezorgd over de gevolgen op zowel de lange als de korte termijn. De informatieavonden die de gemeenten organiseerden in de kernen hebben veel vragen opgeleverd. Die vragen moeten deel zijn van het onafhankelijk onderzoek. Inwoners maken zich vooral druk om gezondheidsrisico’s, het risico van verzakkingen en aardbevingen. Ook het feit dat de NAM afvalwater injecteert in kostbaar Natura 2000 gebied roept veel vragen op.

Burgemeester Stegers van de gemeente Tubbergen zal op 23 april vanuit NO Twente bij de tweede kamer commissie Economische Zaken in een openbare hoorcommissie een aantal zaken onder de aandacht brengen.

Einde persbericht