Kansen tuinbouwsector Shandong, China

Gepubliceerd op: 21 april 2015 | Gewijzigd op: 21 april 2015

Het Netherlands Business Support Office (NBSO) in Jinan heeft een marktanalyse geschreven over de sector tuinbouw in de provincie Shandong in China.

De provincie Shandong is de belangrijkste provincie in China in termen van totale waarde, toegevoegde waarde, import en export van agro-producten. NBSO Jinan deed een studie naar deze sector in Shandong. Het rapport schetst de huidige situatie in Shandong. Het is vooral gericht op plantaardige productie en de distributiekanalen van deze producten.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Als toonaangevende provincie in China neemt Shandong de leiding in het streven naar een modernisering en verduurzaming van de tuinbouwsector. De sector zal de productie op grotere schaal organiseren, standaardiseren en nieuwe technologieen en machines gebruiken. Daarmee verhoogt de tuinbouw in Shandong de productiviteit, kwaliteit en veiligheid van het voedsel.

De provincie Shandong wil leren van toonaangevende agrarische landen. Er is nog veel ruimte voor verbetering. Dit biedt kansen aan buitenlandse bedrijven om hun producten, diensten en deskundigheid te introduceren aan lokale bedrijven en boeren.

Nederlandse bedrijven verdienen hun geld voor een groot deel over de grens. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zet zich daarom actief in voor de belangen van Nederlandse bedrijven in het buitenland. Onder meer via het netwerk van ambassades, consulaten en NBSO's.

Meer informatie

Bent u geinteresseerd in deze markt? Neem dan contact op met:

NBSO Jinan

Chief Representative: Roland Brouwer

Deputy Representative: Peng Liu

T (+86) 531 8606 5138

F (+86) 531 8606 5139

E nbsojinan@nbsojinan.com

U kunt ook een Zakenpartnerscan aanvragen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en de NBSO's gaan dan voor u op zoek naar betrouwbare en geinteresseerde zakenpartners.

Download:

* General introduction of Shandong Agriculture-vegetable PDF document | 1,50 MB

General introduction of Shandong Agriculture-vegetable.pdf

Zie het origineel.