Tweede ronde decentrale selectie

Tweede ronde decentrale selectie

21 april 2015 | NIEUWSBERICHT

Vaak is het stil in het weekend in het Onderwijsgebouw van het LUMC, maar niet de afgelopen twee zaterdagen. Op 11 en 18 april was het gebouw vol met docenten, onderwijsmedewerkers, student-assistenten en natuurlijk de kandidaten voor de tweede ronde van de decentrale selectie.

Op zaterdag 11 april werd voor het eerst de Onderwijsdag voor Biomedische wetenschappen georganiseerd. De 105 beste kandidaten uit de eerste ronde kwamen op deze dag naar het LUMC om een typische `BW-dag' te ervaren. Ze kregen een hoorcollege, practicum en werkgroep en aan het eind van de dag een toets.

Hoewel de sfeer in het begin wat gespannen was, gaven veel kandidaten achteraf aan een hele leuke dag gehad te hebben. "Het enige wat je deze dag hoefde, was je best doen en jezelf zijn. Dat is helemaal niet zo eng of moeilijk", klonk het, en: "Ik heb me enorm vermaakt en veel nieuwe mensen ontmoet. Het was heel leuk om een dag lang te ervaren hoe het is om in Leiden Biomedische wetenschappen te studeren."

Lees meer ervaringen van kandidaten voor Biomedische wetenschappen

De tweede ronde voor Geneeskunde

Op 18 april was de dag met gesprekken en opdrachten voor de kandidaten voor de studie Geneeskunde. Vorig jaar selecteerde de opleiding voor 50% decentraal en waren er 250 kandidaten in de tweede ronde. Dit jaar selecteert de opleiding voor 100% decentraal en telde de tweede ronde maar liefst 400 kandidaten. Elke kandidaat voerde drie gesprekken van 6 minuten. In een gesprek kon de kandidaat het personal statement en aanbevelingsbrief die van tevoren waren aangeleverd toelichten. De twee andere gesprekken hadden te maken met patienten en moesten ter plekke worden voorbereid.

Lees meer over decentrale selectie bij Biomedische wetenschappen en Geneeskunde