Besluiten en plannen van het college van Burgemeester en Wethouders ..


In de vergadering van 7 april jl. is o.a. aan de orde geweest:

Standpunt over deelname aan het RIEC

Het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC) richt zich op de aanpak van georganiseerde criminaliteit. De gemeente Boekel is als enige gemeente in Oost- en West Brabant nog niet aangesloten. Ondanks de relatief hoge kosten wordt voorgesteld aan te sluiten bij het RIEC om zo gebruik te
kunnen maken van een aantal producten die zij aanbiedt en die wenselijk zijn bij de aanpak van georganiseerde criminaliteit.

Pilot tegenpresentatie

De gemeente Boekel gaat in samenwerking met ISD Optimisd starten met een pilot tegenprestatie. Aan iedereen met een uitkering op grond van de Participatiewet kan een tegenprestatie worden gevraagd. Om hier invulling aan te geven wordt samengewerkt met welzijnsorganisatie Vivaan.

De pilot start met acht Boekelse klanten en gaat drie maanden duren. Hierna wordt bekeken of het project wordt voortgezet. Iedereen met een uitkering kan geselecteerd worden voor deze pilot. Kandidaten worden persoonlijk benaderd door de klantmanager van Optimisd.

Softwareaanpassingen voor de ontsluiting van de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT)

Het college heeft besloten om de firma Nedgraphics opdracht te geven voor de benodigde softwareaanpassingen voor het gebruik van de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT).

Managementrapportage leerlingenvervoer eerste helft schooljaar 2014 - 2015

Het college heeft kennis genomen van de managementrapportage leerlingenvervoer over de eerste helft schooljaar 2014-2015 en de resultaten van het onderzoek naar besparingsmogelijkheden.