M25 jongeren brengen bezoek aan Exodus Zuid-Holland Zuid


M25 jongeren brengen bezoek aan Exodus Zuid-Holland Zuid 22-4-2015



Werken aan barmhartigheid

Vorige week brachten jongeren van M25 Rotterdam, M25 Rotterdam-Oost en M25 H.Franciscus een bezoek aan Exodus Zuid-Holland Zuid.

Exodus biedt opvang en ondersteuning aan ex-gedetineerden en gedetineerden in de laatste fase van hun straf. Allen met de vaste wil en motivatie uit de sfeer van de criminaliteit te blijven. Daarnaast ondersteunt Exodus familieleden van (ex) gedetineerden en maakt het mogelijk voor kinderen
van gedetineerden in de gevangenis op bezoek te gaan in een kindvriendelijke omgeving. Het werk van Exodus is gefundeerd op vier pijlers wonen, werken, relaties en zingeving. Hiermee zijn ze een van de weinige organisaties in Nederland die op dit terrein in een totaalpakket breed hulp bieden.

De jongeren van M25 hebben eerst van een medewerker van Exodus Zuid-Holland Zuid gehoord wat Exodus doet en daarna hebben ze welkompakketjes gemaakt voor mensen die vrij komen. Om hen daarmee te laten weten dat ze gezien zijn. Hierna kregen de jongeren een rondleiding door een bewoonster. Dat
het Exodus huis in Rotterdam in een kubuswoning gevestigd is, maakte het extra bijzonder.

Met dit bezoek van de jongeren gaven zij uiting aan hun inzet voor de naaste, zo treffend verwoord in Matteues 25, 36, waar Jezus zegt: "Ik zat in de gevangenis en jullie kwamen naar mij toe".