Raad De Ronde Venen unaniem akkoord met bestemmingsplan fietsbrug


22 april 2015 - Nieuwsartikel

Donderdag 9 april 2015 heeft de raad van de gemeente De Ronde Venen unaniem ingestemd met het bestemmingsplan fietsbrug Nigtevecht voor het Rondeveense gebied.

In de gemeente Stichtse Vecht wordt het bestemmingsplan voor de brug en natuurverbinding op 7 juni behandeld in de raadscommissie.

Het belangrijkste discussiepunt tijdens de raadsbehandeling was de bestemmingswijziging van gronden rond de aanlanding van de fietsbrug, van agrarisch gebruik naar natuur. Het werd duidelijk dat agrarisch medegebruik mogelijk blijft, mits het ondergeschikt is aan de hoofdbestemming natuur. De
bestemming natuur is noodzakelijk voor de natuurverbinding.

De fietsbrug en natuurverbinding worden aangelegd over het Amsterdam-Rijnkanaal op de gemeentegrens tussen Stichtse Vecht en De Ronde Venen. Het is een initiatief van de provincies Utrecht en Noord-Holland, Rijkswaterstaat en de gemeenten De Ronde Venen en Stichtse Vecht.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tweet
Deel