22-04-2015 - Wat gaat u doen op Koningsdag?


Op maandag 27 april vieren we Koningsdag. Komt u ook naar het centrum van Vlaardingen? Van 10.00 tot 22.15 uur worden weer veel feestelijke en gezellige activiteiten georganiseerd.

De officiele start vindt dit jaar plaats op het Veerplein, het hart van de activiteiten. Vanaf 10.00 uur speelt de feestkapel `De Haringkoppen' en om 10.30 uur is de officiele dagopening door burgemeester Bert Blase en de voorzitter van de Stichting Nationale Gedenkdagen Vlaardingen, de
organisator van deze dag. Aansluitend wordt het publiek uitgenodigd om samen met het `Groot Vlaardings Aubaudekoor' en `De Haringkoppen' feestelijke nummers te zingen ter ere van de verjaardag van onze Koning.

Na deze feestelijke opening is het in heel de stad levendig met allerlei activiteiten voor jong en oud: de kindervrijmarkt, een streekmarkt met lokale producten, kinderspelen, het veiligheidsplein, de Havenloop, beklimmen van de kerktoren van de Grote Kerk, enz. Natuurlijk is er weer live
muziek op het Veerplein en bij meerdere cafes in de stad. De dag wordt uiteraard afgesloten met de grote vuurwerkshow op de Hoflaan. Het volledige programma met tijden en locaties is te vinden op www.sngv.nl.

Kinderen op een kleedje tijdens de vrijmarkt
Fotografie: Ron van Rossum


Uitgelicht