Aanleg rotonde Groenelaan - Helende Meesters


Gepubliceerd op: 22 april 2015
Het huidige kruispunt Groenelaan-Laan van de Helende Meesters wordt omgebouwd naar een rotonde. Door aanleg van een rotonde kunnen fietsers en voetgangers met voorrang oversteken. De rotonde is een van de maatregelen van het college om de verkeersveiligheid in Amstelveen te vergroten en tevens
de doorstroming te verbeteren.

Periode

Vanaf dinsdag 28 april tot en met vrijdag 24 juli 2015.

Verkeershinder en stremming: Het werk vindt gefaseerd plaats.
Fase 1: Stremming doorgaand verkeer op de Groenelaan (noordzijde) en afsluiting westelijke aansluiting Laan van de Helende Meesters. Het verkeer wordt gedurende deze fase omgeleid via de Laan van de Helende Meesters (oostzijde) en Burge-meester Boersweg, zie kaart fase 1.
Fase 2: Stremming doorgaand verkeer op de Laan van de Helende Meesters. Al het verkeer wordt gedurende deze fase omgeleid via de Groenelaan en Laan van Langerhuize.
Fase 3: Totale afsluiting kruispunt Groenelaan-Laan van de Helende Meesters. Al het verkeer wordt gedurende deze week omgeleid via de Beneluxbaan.
Fase 4: Stremming doorgaand verkeer Laan van de Helende Meesters (oostzijde). Al het verkeer wordt gedurende deze week fase omgeleid via de Groenelaan en Laan van Langerhuize.

Zowel vooraankondiging, omleidingen en stremmingen staan aangegeven door middel van bebording. Fietsverkeer wordt ook omgeleid. De woningen en diverse instellingen zijn gedurende de werkzaamheden bereikbaar (rekening houdend met omleidingsroutes).

Omleiding busverkeer

Gedurende de werkzaamheden halteren de bussen afhankelijk van de fase op de bestaande bushaltes op de Laan van de Helende Meesters of de Groenelaan. Gedu-rende fase 3 worden tijdelijk pendelbussen ingezet.

Informatie

Op de pagina Werk in uitvoering, Werkzaamheden in Groenelaan, Aanleg rotonde Groenelaan-Laan van de Helende Meesters, staat de laatst beschikbare informatie.

* Omleiding aanleg rotonde Groenelaan-Helende Meesters (PDF, 114 kB 22 april 2015

Delen op:

* facebook
* linkedin
* nujij

Wilt u meer weten?

* Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen
* Bel ons op: (020) 540 49 11
* Contactformulier
* gemeente@amstelveen.nl
* Openingstijden per balie
* Routebeschrijving
* Volg Gemeente Amstelveen op Twitter
* Volg Gemeente Amstelveen op Facebook
* Inschrijven voor de nieuwsbrief: nieuwsbrief@amstelveen.nl