Rijkssubsidie voor project zonnestroom daken sporthallen


22 april 2015Een subsidie van het Rijk zorgt ervoor dat de projecten voor het opwekken van zonnestroom vanaf de daken van drie sporthallen in Amersfoort definitief van start kunnen. Onlangs kende het Rijk een subsidie toe van ruim EUR470.000,- over een periode van 15 jaar.
Zonnepanelen

Het is nog steeds mogelijk voor deelnemers om zich aan te melden voor het project. Op 30 april en 18 mei 2015 zijn er informatiebijeenkomsten.

Amersfoort wil het opwekken van stroom door gebruik van zonnepanelen aanmoedigen. Omdat niet iedereen zelf beschikt over een dak dat geschikt is voor plaatsing van zonnepanelen, besloot de gemeente vorig jaar daken van sporthallen beschikbaar te stellen aan de stad. In eerste instantie gaat
het om drie daken. Inwoners, verenigd in een energiecooeperatie, kunnen er vervolgens zonnepanelen op plaatsen.

De gemeente stelt de subsidie beschikbaar aan de energiecooeperaties die de zonnestroominstallaties op deze drie daken gaan exploiteren. Hiermee komt deze ten goede aan het rendement van de deelnemers.

Inmiddels hebben zich zo'n 150 deelnemers aangemeld en er is nog volop gelegenheid voor nieuwe deelnemers om mee te doen. Binnenkort zijn er weer informatiebijeenkomsten voor deelnemers en andere belangstellenden. Deelnemers kunnen kiezen bij welke sporthal ze zich willen aansluiten; het is
nu niet meer nodig om in het postcodegebied rond de sporthal te wonen.

Bijeenkomsten

Op 30 april verzorgt Eve Energy een informatiebijeenkomst over Zonnedak Zielhorst in sporthal Zielhorst aan de Trompetstraat. Aanvangstijd is 19:30 uur. Belangstellenden kunnen zich opgeven via info@eveenergy.com.

Op 18 mei organiseert Eemstroom samen met Stichting Duurzaam Bergkwartier een informatiebijeenkomst in de Observant over de plannen voor de sporthal Juliana van Stolberg aan de Graaf Hendriklaan. Aanvangstijd is 20:00 uur . Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via l.f.venema@live.nl.

Meer weten? www.amersfoort.nl/zonnestroom

Facebook Twitter LinkedIn NuJij Email