Maak er een gewoonte van: schep hondenpoep op!


22/04

Maak er een gewoonte van: schep hondenpoep op!

[IMG]
Het voorjaar is begonnen: lekker weer, kinderen spelen buiten. Helaas ligt er hier en daar ook hondenpoep. Op stukjes groen, speelveldjes en opritten van bewoners. Geen fris onderwerp, wel een grote ergernis.

Nu het weer beter wordt, ontvangt de gemeente steeds meer meldingen over hondenpoep. Als de hondeneigenaar de poep niet opruimt, treedt er stankoverlast op en volwassenen en spelende kinderen trappen erin. Kinderen en jonge pups kunnen er zelfs ziek van worden.

Opruimplicht
Als iedereen zich consequent aan de opruimplicht houdt, vermindert dat irritaties en maakt het handhaving overbodig. Daarbij levert het een schoon Bussum op. Dat is toch iets om voor en over op te scheppen!

De regels in Bussum zijn:
o Uw hond moet aan de lijn, behalve in de losloopgebieden. De losloopgebieden zijn te herkennen aan bebording.
o Uw hond is niet welkom op speelplaatsen en trapvelden.
o Overal ruimt u de hondenpoep op. U heeft daarvoor een opruimmiddel bij u. In de gemeente zijn voldoende afvalbakken geplaatst waardoor u niet ver met uw afval hoeft te lopen.

Meer informatie over opruimen-hondenpoep.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------