Koeien in De Omloop | Gemeente Diemen


Koeien in De Omloop

22 april 2015

Koeien houden gras kort.

Deze maand krijgt park De Omloop in Diemen Noord nieuwe bewoners: de koeien van een boerenbedrijf uit Abcoude worden tot 1 november de tijdelijke bewoners.
Voor de herinrichting van De Omloop werd het park ook al begraasd. Dat gebeurde door Dexter runderen van een bedrijf uit Groningen, zo'n 180 km van Diemen.
Met de keus voor een bedrijf dichtbij maken we het begrazen voor beide partijen makkelijk en duurzaam. Door het begrazen hoeft er niet machinaal gemaaid te worden. Afhankelijk van de leeftijd van de koeien komen er zes volwassen of acht tot tien jonge koeien te staan.

Bezoekers welkom, honden niet

Het gebied waar de koeien komen te lopen, is begrensd met wildroosters. Op dit moment liggen er nog rubber matten op de roosters zodat het gebied toegankelijk is voor wandelaars met honden. De rubber matten worden binnenkort verwijderd zodat honden niet meer in het te begrazen gebied kunnen
komen. Vanaf 1 april tot 1 november wordt de koeienweide verboden voor honden. De borden hiervoor worden op korte termijn geplaatst. Wandelaars zijn welkom om tussen de koeien door te lopen.

Landschapspark De Omloop

De Omloop is een natuurpark in de bocht van de A1 en de A 10. Van 2012 tot 2014 is er gewerkt aan de herinrichting van het park. Naast mogelijkheden om te wandelen zijn er een hondenlosloopgebied, een natuurspeelplaats en een Cruyff Court aangelegd.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------