Invoering betaald parkeren op zon- en feestdagen in binnenstad


De gemeente voert binnenkort betaald parkeren in op zon- en feestdagen in de binnenstad, de Hortusbuurt en Binnenstad-Oost. Dat gebeurt om de parkeerdruk op deze wijken te verminderen tijdens koopzondagen. In Groningen is het sinds 1 december 2014 elke zondag koopzondag.

Daarmee wordt het betaald parkeren op zon- en feestdagen vergelijkbaar met dat op alle andere dagen waarop de winkels open zijn. Bezoekers van de binnenstad, Hortusbuurt en Binnenstad-Oost moeten vanaf 1 juli op zondag tussen 12.00 en 17.00 uur betalen om hun auto te parkeren. Het besluit
levert ook extra inkomsten op voor het gemeentelijk Parkeerbedrijf.

Kort parkeren
Verder voert de gemeente per 1 juli een hoger parkeertarief in voor kort parkeren in de Hortusbuurt en Binnenstad-Oost. Ook dit gebeurt om de parkeeroverlast voor bewoners te verminderen. Ze hebben last van overloop vanuit het centrum. Automobilisten die willen parkeren in de Hortusbuurt en
Binnenstad-Oost moeten daarom EUR 2,30 per uur in plaats van EUR 1,80 per uur gaan betalen. Dat geldt straks tussen 9.00 en 22.00 uur.

Bezoekerspas
Veel bewoners hebben ook een bezoekerspas. Om hen tegemoet te komen, krijgen de houders van deze pas in de Hortusbuurt zes uur extra per week voor parkeren door hun visite. Er verandert door de maatregelen niets aan de parkeervergunningen voor bewoners.

Gepubliceerd op: 22-04-2015 14.50 uur; Laatst gewijzigd op : 22-04-2015 14.58 uur