Hofstad Leeuwarden kleurt oranje!


oranje in de gracht Nieuwestad

Leeuwarden heet jaarlijks op Koningsdag zo'n honderdduizend bezoekers welkom. Ook dit jaar, op 27 april belooft het weer een gezellige evenement te worden. Met een van de grootste vrijmarkten (link naar: http://www.leeuwarden.nl/event/vrijmarkt-koningsdag )van het Noorden en verschillende
feesten in de binnenstad.

Locaties

Op verschillende plekken in de binnenstad van Leeuwarden worden feesten georganiseerd. Zo is er het dance-event op het Mata Hariplein, zijn er nationale en internationale DJ's bij Kingsday Outdoor op het Oldehoofsterkerkhof en wordt het Wilhelminaplein omgedoopt tot `Leeuwarder Muziekplein'.
In de Prinsentuin is een gratis Koningsdagconcert en op het Klokplein een leuk muziekfestival. Voor jong en oud is er genoeg te doen!

Maatregelen

Om alles in goede banen te leiden, werkt de gemeente nauw samen met de hulpdiensten en worden enkele preventieve maatregelen getroffen. Zo zijn er spelregels voor de vrijmarkt, huisregels in de binnenstad en verkeersmaatregelen. Bekijk hier de plattegrond van Koningsdag.

Social media-actie

Om er samen een groot feest van te maken en de gezelligheid met anderen te delen is er een actie opgezet. Bezoekers van Koningsdag worden opgeroepen om hun festivalfoto's te delen op Instagram via #mooilwd en op Facebook via @leeuwarden. Hiermee maken ze kans op een Leeuwarder verrassing!