Dodenherdenking


Overzicht activiteiten dodenherdenking in Horst aan de Maas.

kransleggingOp maandag 4 mei 2015 vindt de Nationale Dodenherdenking plaats. Voor de gemeente Horst aan de Maas worden deze herdenkingen in de diverse kerkdorpen gevierd met een herdenkingsdienst, waarna aansluitend een stille tocht naar het oorlogsmonument alwaar de traditionele kranslegging
plaatsvindt.







Herdenkingen worden gehouden in:

* America om 19.00 uur in het Peelmuseum met aansluitend herdenking en kranslegging bij het monument aan de Griendtsveenseweg. Er is geen mis.
* Broekhuizen om 19.30 uur in de parochiekerk St. Nicolaas een korte herdenkingsdienst met aansluitend kranslegging op het plein bij het monument van de gesneuvelde militairen.
* Aansluitend te Broekhuizenvorst om 20.20 uur kranslegging bij het oorlogsmonument nabij het Koetshuis.
* Grubbenvorst om 19.30 uur in de parochiekerk van OLV Ten Hemelopneming een H. Mis met aansluitend een stille tocht en kranslegging bij het oorlogsmonument op het Pastoor Vullinghsplein.
* Horst om 19.00 uur in c.c. `t Gasthoes met aansluitend een stille tocht en kranslegging bij het oorlogsmonument op het kerkhof aan de Kloosterstraat.
* Sevenum om 19.00 uur in de parochiekerk HH Fabianus en Sebastianus met aansluitend een stille tocht en kranslegging bij het oorlogsmonument.
* Tienray om 19.00 uur in de parochiekerk OLV Troosteres der Bedrukten een herdenkingsdienst met aansluitend een stille tocht en kranslegging bij het oorlogsmonument op het Hanna van de Voortplein te Tienray.



De officiele vertegenwoordiging vanuit het gemeentebestuur is aanwezig bij de herdenking in de kern Horst. Burgemeester Van Rooij, wethouder Vostermans en wethouder Driessen zullen 's middags de overige monumenten bezoeken voor kranslegging. Het gemeentebestuur van Horst aan de Maas nodigt een
ieder van harte uit om een der herdenkingsbijeenkomsten te bezoeken.