Gemeenteraad stelt EUR.1.923.040 beschikbaar voor uitbreiding Don Bo..


Op voorstel van het college van B&W heeft de gemeenteraad unaniem besloten ruim 1,9 miljoen euro uit te trekken voor het realiseren van nieuwe lokalen. Deze zijn hard nodig. Het Don Bosco College komt al jaren vele lokalen tekort om de lesroosters voor alle leerlingen op een normale wijze te
kunnen invullen. De school gebruikt op dit moment de voormalige Blokwhereschool als tijdelijke huisvesting. Maar deze oplossing is niet voldoende. Tot het moment van oplevering van de nieuwe lokalen blijft het DBC de oude Blokwhere gebruiken.

Op basis van het aantal leerlingen heeft de school recht op uitbreiding. Voor een deel in permanente huisvesting en voor een ander deel in semipermanente huisvesting.
Overleg tussen het bestuur van de Stichting Katholiek Onderwijs Volendam (SKOV) en de gemeente heeft er toe geleid dat het geld, waarop de school recht heeft om uit te breiden, volledig ingezet wordt voor permanente huisvesting. Hierdoor kunnen wel minder lokalen worden gerealiseerd dan
wanneer ook een deel semipermanente lokalen zouden worden gebouwd. Dat levert echter geen grote problemen op.

Voor het gemeentebestuur is het van groot belang dat hiermee wordt voorkomen dat over plm. tien jaar een stuk kapitaalvernietiging plaatsvindt door het moeten slopen van semipermanente lokalen.