Geralda, Wessel en Elles ontvangen Jeugdlintje


Burgemeester Van der Hoeve heeft vandaag jeugdlintjes uitgereikt; het is alweer de vierde keer dat dit in de gemeente Epe gebeurt. De gemeente vindt het belangrijk om jongeren in een positief daglicht te zetten. Naast de Koninklijke Onderscheidingen voor volwassenen, beloont de gemeente daarom
ook jongeren voor goede diensten. Dit jaar zijn drie jongeren beloond voor hun goede diensten, waarmee zij een voorbeeld voor andere jongeren zijn: Geralda Stegeman (15), Wessel Langevoort (15) en Elles Bouwmeester (14).

(vlnr) Geralda Stegeman, burgemeester Van der Hoeve, Elles Bouwmeester en Wessel Langevoort. Fotograaf Dennis Dekker.

De jongeren zijn vooral beloond, omdat ze met hetgeen ze doen of gedaan hebben wat de jury betreft een voorbeeld zijn voor andere jongeren. Ze staan bijvoorbeeld altijd voor een ander klaar en dat zonder dat zij hier zelf op welke manier ook baat bij hebben. Dat verdient een lintje!

Geralda en Wessel zijn bijvoorbeeld beiden `knuppeltje' bij kinderdorp Cavente. Vol enthousiasme helpen zij dit evenement, dat jaarlijkse honderden kinderen trekt, weer tot een groot succes te maken. Elles daarentegen maakt zich heel sterk voor de Stichting Semmy. Deze stichting heeft het doel
het verlengen van de levensverwachting en uiteindelijk het vergroten van de overlevingskansen voor kinderen die getroffen worden door hersenstamkanker. Daar is veel geld voor nodig en daar doet Elles ontzettend hard haar best voor.

Alle aanmeldingen zijn door een jury beoordeeld, onder voorzitterschap van de burgemeester. De jury heeft bij alle aanmeldingen besproken of de jongere met zijn/haar gedrag een voorbeeld is voor andere jongeren, en of hij/zij iets gedaan heeft of doet wat van betekenis is voor de samenleving.
De jury bestond uit dhr. G. van Buuren (oud-leraar Anne de Vriesschool), mw. I. Gommers en dhr. A. Borgers (beiden van Koppel), mw. H. Cruys (RSG-NOV), mw. M. Berkhoff (gemeente Epe, secretaris) en werd voorgezeten door burgemeester H. van der Hoeve.