Thema-avond: Sporten met mensen met een verstandelijke beperking

geplaatst op 24 maart 2015

Sportservice Noord-Holland organiseert een avond met het thema "sporten met mensen met een verstandelijke beperking". De avond is geschikt voor trainers/begeleiders van sportteams waar mensen met een verstandelijke beperking sporten. De avond is bedoeld om de kwaliteit van de sportbegeleiding te optimaliseren.

De omschrijving "sporters met een verstandelijke beperking" verwijst naar een groep mensen die onderling enorm van elkaar verschilt. Binnen de sport zijn dit de kinderen en volwassenen die moeilijk lerend of zeer moeilijk lerend zijn. Ondanks dat de mensen met een verstandelijke beperking verschillend zijn, is er toch een aantal gemeenschappelijke kenmerken waardoor wij over hen als groep kunnen spreken.

Tijdens deze avond zal Christijn Hesselink een presentatie verzorgen. Christijn heeft pedagogiek en onderwijskunde gestudeerd, is opleider bij de Atletiekunie en het NOC*NSF, jeugdtrainer en trainer van atleten met een verstandelijke beperking. Op deze avond wordt er ook onderling kennis gedeeld, want veel deelnemers hebben vast ergens ervaring met deze doelgroep. Daarnaast zal Christijn u voorzien van tips en handvatten wat betreft het sporten met mensen met een verstandelijke beperking gericht op omgang, structuur en communicatie.

Wanneer: Woensdagavond 22 april 2015

Tijd: 19.00 - 22.00 uur Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar, de presentatie begint om 19.30

Waar: Auditorium van Pier-K, Raadhuisplein 3 in Hoofddorp

Aanmelden

Aanmelden kan via e-mail of telefonisch: asaml@sportservicenoordholland.nl of 023 - 557 59 37. Graag ontvangen wij uw aanmelding voor woensdag 8 april 2015. Er kunnen maximaal 25 mensen deelnemen, deelname is op volgorde van inschrijving met een maximum van 2 personen per vereniging. Wilt u zo vriendelijk zijn de volgende gegevens door te geven: naam, telefoonnummer, emailadres, gemeente, naam vereniging, functie binnen vereniging en het aantal sporters met een verstandelijke beperking dat u begeleidt.