De lange avond van het korte verhaal: 5 jaar verhalen

PERSBERICHT

De lange avond van het korte verhaal: 5 jaar verhalen

22 april 2015

Met: Sanneke van Hassel, Thomas Heerma van Voss, Rob van Essen, K. Schippers, Manon Uphoff, Elke Geurts, A.L. Snijders, Margijn Bosch, Louk Boudestijn Miguel Boelens.

Het afgelopen half jaar lazen schrijvers Sanneke van Hassel en Thomas Heerma van Voss bijna alle verhalenbundels die van 2010 tot en met 2014 in Nederland verschenen zijn. Uit die rijke oogst kozen zij zeven verhalen die met elkaar een mooi beeld geven van de verscheidenheid en de ontwikkeling van het korte verhaal als literair genre. Tijdens De lange avond van het korte verhaal worden deze zeven verhalen voorgelezen. Van de indringende verhalen van Elke Geurts tot de fijnzinnige, aforistische zkv’s van A.L. Snijders; van de geheel eigen wereld van debutante Naomi Rebekka Boekwijt tot de tot in de details uitgedachte composities van Rob van Essen.

Wees welkom in de glazen zaal van de Tolhuistuin. Terwijl de lucht boven het IJ langzaam donker wordt, klinken Rob van Essen, K. Schippers, Manon Uphoff, Elke Geurts en A.L. Snijders. Actrice Margijn Bosch leest een verhaal van Naomi Rebekka Boekwijt, en af en toe spelen Louk Boudesteijn (trombone) en Miguel Boelens (saxofoon).

Boekhandel Over het water verkoopt verhalenbundels en Chris Keulemans leidt u door de avond heen. De bar blijft open tot laat.

De lange avond van het korte verhaal is een samenwerking tussen Hotel van Hassel en de SLAA.

Sanneke van Hassel (1971) debuteerde in 2005 met de verhalenbundel IJsregen die werd genomineerd voor de Selexyz debutantenprijs. In 2007 verscheen haar tweede verhalenbundel, Witte veder die op de longlist stond van de Gouden Uil en genomineerd werd voor de Halewijnprijs en de Novel Award. In 2010 verscheen bij De Bezige Bij haar roman Nest. In 2012 verschenen haar derde verhalenbundel, Ezels en Naar de stad, een bloemlezing met hedendaagse korte verhalen uit de hele wereld die ze samenstelde met de Vlaamse schrijfster Annelies Verbeke. Haar meest recente verhalenbundel Hier blijf ik kwam uit in september 2014.

Thomas Heerma van Voss (1990) debuteerde in 2009 met de roman De Allestafel. Vier jaar later verscheen zijn tweede roman Stern. In 2014 kwam de verhalenbundel De derde persoon uit. Hij heeft interviews, verhalen en artikelen gepubliceerd in onder meer Vrij Nederland, NRC Handelsblad, de Volkskrant, Trouw, L’Officiel, VARAGids, De Correspondent, Tirade, Das Magazin, Hollands Maandblad, De Gids en Passionate.