Herbeleef de magie van direct-klaar fotos, nu met een mobiel apparaat en de Polaroid Zip-fotoprinter

Herbeleef de magie van direct-klaar foto's, nu met een mobiel apparaat en de Polaroid Zip-fotoprinter

Met dit apparaat op zakformaat, nu wereldwijd verkrijgbaar, kunnen consumenten hun foto's direct afdrukken vanaf de meeste populaire smartphones en tablets van dit moment

RIDGEFIELD PARK, New Jersey - (Business Wire)

Polaroid biedt consumenten nu de mogelijkheid foto's overal direct af te drukken en te delen met hun mobiele apparaat en de Polaroid Zip (Zink Instant Photoprinter). Print images instantly with your mobile device and the Polaroid Zip photoprinter, which is now globa ...

Print images instantly with your mobile device and the Polaroid Zip photoprinter, which is now globally available. (Photo: Business Wire)

"De zomer staat weer voor de deur, en dus komt de Polaroid Zip-fotoprinter precies op het juiste moment op de markt. De zomermaanden staan bol van gedenkwaardige momenten - diploma-uitreikingen, bruiloften, dagtochtjes of een barbecue met de gehele familie in de achtertuin - die gewoon met vrienden en familie moeten worden gedeeld," aldus Scott W. Hardy, President en CEO van Polaroid. "Smartphones hebben zich ontwikkeld tot het aangewezen medium voor het digitaal delen van onze fijnste herinneringen, maar het delen van een echte foto heeft toch altijd nog iets bijzonders. De Polaroid Zip-fotoprinter brengt het Polaroid-gevoel terug in het mobiele tijdperk door gebruikers in staat te stellen hun favoriete foto's in een handomdraai af te drukken en te delen, waar ze ook zijn."

Gemaakt voor elke broekzak, ontworpen voor elke lifestyle

De Polaroid Zip, een van de kleinste en lichtste draagbare printers op de markt van vandaag, heeft het formaat van een smartphone. Het apparaat weegt slechts 186 gram en is overal te gebruiken. Dit voegt een geheel nieuwe dimensie toe aan de mobiele beleving. Het apparaat meet slechts 73,9 mm x 119,9 mm en is nog geen 2,5 cm dik. Ondanks de grenzeloze mogelijkheden, is de enige fysieke knop op het apparaat een aan/uit-knop, die naadloos is geintegreerd in het gedurfde eenvoudige ontwerp van het apparaat. Het is het nieuwste Polaroid-product dat is ontworpen door de vermaarde ontwerpstudio Ammunition, dat onder leiding staat van industrieel ontwerper Robert Brunner.Ammunition is de ontwerpstudio achter een groot aantal bekroonde consumentenproducten, zoals de uiterst populaire Polaroid Cube, het assortiment hoofdtelefoons en luidsprekers van Beats by Dr. Dre, en de Square Stand van Square.

Beeldverbetering, filters en kaders

Voor de Polaroid Zip-fotoprinter is een gratis app beschikbaar voor iOS en Android. De verbinding met het mobiele apparaat wordt gemaakt via Bluetooth 4.0 of NFC. Deze speciale apps staan bol van de features en bieden gebruikers de mogelijkheid hun creativiteit de vrije loop te laten en hun afdrukken iets extra's te geven. Gebruikers kunnen een foto nemen of een foto uit hun fotoalbum selecteren en bewerken. Hierbij kunnen ze gebruikmaken van een brede keus aan filters, effecten en besturingselementen, zoals:

* Instellingen voor helderheid, contrast, kleurverzadiging en tint, naast 12 kleurenfilters, waaronder sepia, retro en HDR.

* Een collagemodus waarmee gebruikers een afdruk kunnen samenstellen uit maximaal 9 afbeeldingen.

* Een uniek onderdeel om visitekaartjes te maken, waarbij de gebruiker kan kiezen uit diverse sjablonen en een foto en persoonlijke gegevens kunnen toevoegen voor een creatief aandenken.

* A unique business card creator allows users to choose from several templates and add in their image and personal info for a creative leave behind.

* De mogelijkheid bewerkingen prive te maken, zodat ze uitsluitend te bekijken zijn via de geheime weergavemodus van de app. In de geheime weergave wordt de originele foto afgedrukt met een aparte QR-code. Wanneer deze code wordt gescand, wordt het uiteindelijke beeld getoond, compleet met

toevoegingen en creatieve effecten.

Afdrukken met ZINK Zero Ink(R)

De Polaroid Zip-fotoprinter maakt gebruik van de revolutionaire inktvrije Zero Ink(R)-afdruktechnologie, ontwikkeld door ZINK Imaging. De sleutel tot het inktvrije systeem is het gepatenteerde ZINK Paper(R), een geavanceerd samengesteld materiaal waarin verfkristallen in de kleuren cyaan, geel en magenta zijn verwerkt, met een beschermlaag van polymeer. Voor het afdrukken zijn de verfkristallen kleurloos, waardoor ZINK Paper(R) eruitziet als gewoon wit fotopapier. De ZINK-printer maakt gebruikt van warmte om de kristallen te activeren en een kleur te geven. Het resultaat is full-colour, hoogwaardige, duurzame en veegbestendige afdrukken, zonder inktcartridges, linten of toner.

Het afdrukken van een foto van 5 x 7,5 cm duurt nog geen minuut. Consumenten kunnen hun foto's dus meteen delen met vrienden en familie. En dankzij de zelfklevende achterkant van ZINK Paper(R) kan de foto ook als sticker worden gebruikt. De Polaroid Zip-fotoprinter is voorzien van een interne, oplaadbare lithium-ion batterij. Met een volledig opgeladen batterij kunnen tot 25 ZINK(R)-foto's worden afgedrukt.

Voorintekening op de Polaroid Zip-fotoprinter is op moment mogelijk in de VS voor $129,99 bij Photojojo.com en online bij B&H Photo (bhphotovideo.com. Belangstellenden van buiten de VS kunnen terecht bij Amazon. Levering aan consumenten gaat van start op 1 mei. Meer informatie: www.polaroid.com.

Over Polaroid

Polaroid is een van 's werelds meest vertrouwde, gerespecteerde en herkenbare merken. De rijke, 75-jarige historie van het bedrijf begon met Polaroid direct-klaar film. Ons productassortiment bestaat uit onder andere direct-klaar en fotocamera's, high-definition sportvideocamera's, tablets en flat-screen televisies die het plezier, het direct genieten en de waar voor hun geld bieden waarom het merk al decennia lang bekend staat. Tegenwoordig dient het Polaroid Classic Border Logo, dat herinnert aan onze oorsprong in het direct delen van foto's, om authentieke Polaroid-producten aan te duiden. Meer informatie: Polaroid.com.

Polaroid, Polaroid & Pixel, Polaroid Color Spectrum, Polaroid Cube, Polaroid Zip, Be Original. Be Polaroid. en het Polaroid Classic Border Logo zijn handelsmerken van PLR IP Holdings, LLC.

Over C&A Marketing, Inc.

C&A Marketing is een vooraanstaande fabrikant, distributeur en online wederverkoper van consumentenelektronica en fotoapparatuur. C&A heeft haar hoofdkantoor in Ridgefield Park, New Jersey, en is de thuishaven van vele vermaarde merken, waaronder in-flight retailer SkyMall. Het bedrijf is eigenaar van de Polaroid-licentie voor instant digitale camera's, sportvideocamera's, IP-camera's voor woningbeveiliging en fototoebehoren.

Over ZINK Imaging

ZINK Imaging Inc., een onderneming in particulier bezit, werd opgericht om miljoenen klanten in staat te stellen te genieten van de magie van ZINK(R) Zero Ink(R)-producten. ZINK Imaging ontwikkelde, fabriceert en levert de ZINK(R)-printtechnologie en ZINK Paper(R). Naast de de producten die ZINK Imaging onder de eigen merknaam ZINK hAppy(TM) op de markt brengt, wordt de ZINK(R)-technologie gebruikt door partners die producten met ZINK(R)-functionaliteit op de markt brengen onder hun eigen merknaam. Het hoofdkantoor en de onderzoeks- en ontwikkelingslaboratoria van ZINK Imaging bevinden zich in Massachusetts. Daarnaast beschikt het bedrijf over een hypermoderne fabricagefaciliteit in Whitsett, North Carolina. Meer informatie: www.ZINK.com.

ZINK(R), Zero Ink(R) zijn gedeponeerde handelsmerken van ZINK Imaging Inc. Alle rechten voorbehouden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Photos/Multimedia Gallery Available: http://www.businesswire.com/multimedia/home/20150421006954/nl/

R&J Public Relations

Melissa Hoistion, 908-895-0783

mhoistion@randjpr.com

Zie het origineel.