PVV opent meldpunt voorrangsbeleid sociale huurwoningen

PVV opent meldpunt voorrangsbeleid sociale huurwoningen

De Partij voor de Vrijheid in de Haagse gemeenteraad maakt zich grote zorgen over het voorgenomen plan van het Haagse college om asielzoekers voortaan binnen 4 weken een woning aan te bieden.

De gemeente Den Haag moet van het kabinet de komende periode nog eens 1000 asielzoekers huisvesten, terwijl ze nu al met flinke achterstanden kampt. Het kabinet stelt dat gemeenten ex-asielzoekers binnen 3 maanden een woning moeten aanbieden. De Haagse wethouder Joris Wijsmuller wil nu dat corporaties de asielzoekers binnen 4 weken een woning geven.

PVVer Danielle de Winter (woordvoerder Wonen): De woningmarkt kan de massale toestroom van asielzoekers nu al niet aan. Het college zou de noodklok moeten luiden bij het kabinet, maar gaat in plaats daarvan nog een stap verder door asielzoekers binnen 4 weken een woning aan te bieden. De Hagenaar, Hagenees en Scheveninger die nu al jaren op een betaalbare woning wachten, worden met dit plan nog eens extra benadeeld: er zijn nog duizend wachtenden voor u. Als het aan de PVV ligt gaat dit krankzinnige voorrangsbeleid direct van tafel!.

De PVV wil middels het meldpunt weten wat de inwoners van Den Haag van dit plan vinden en wat dit plan voor hun situatie betekent.

www.pvvdenhaag.nl/meldpunt