toptechniekbedrijven.nl: 100 grootste techniek bedrijven in Nederland

b&b info heeft voor het eerst de 100 grootste techniek bedrijven in een digitaal platform bijeengebracht. Dit zijn de grootste dienstverleners in Nederland op het gebied van advies-, ontwerp- en ingenieurswerkzaamheden, engineering, industriele automatisering, infratechniek, installatietechniek, inspectie- en keuringswerkzaamheden en maritieme- en technische dienstverlening. De website www.toptechniekbedrijven.nl biedt een actueel inzicht in hoe de 100 grootste techniek bedrijven in Nederland ervoor staan.

Dit zijn bekende internationale dienstverleners als A.Hakpark, ARCADIS, Boskalis, Fugro, Grontmij, Imtech, Mourik en Stork. Maar www.toptechniekbedrijven.nl geeft ook inzicht in bedrijven als Alewijnse, Baas, Cofely Nederland, Deerns, GustoMSC, Iv-Groep, Koning & Hartman, SGS Nederland, Tebodin, Unica, VBMS en VIRO.

Op de website staan de 100 grootste techniek bedrijven in Nederland, met uitgebreide financiele cijfers, jaarrekeningen, nieuwsberichten, compacte bedrijfsprofielen, bestuurders, toezichthouders en aandeelhouders. De website geeft een continue up-to-date weergave van de bedrijven en biedt uitgebreide mogelijkheden tot het samenstellen van rankings (naar kengetal, regio, jaartal) en tot benchmarken.

De 100 techniek bedrijven zetten Euro 33,9 miljard om en tellen ruim 197.000 medewerkers. Familiebedrijven zijn met 25% sterk vertegenwoordigd. Daarnaast zijn 24 bedrijven beursgenoteerd, of onderdeel van een beursgenoteerd concern. 16 bedrijven kennen een private equity eigenaar. Ruim 70% van de bedrijven zijn Nederlands eigendom, de resterende bedrijven hebben een buitenlandse moeder (zoals Bilfinger, GDF SUEZ en VINCI).

Samensteller b&b info is, sinds 2004, een onafhankelijke leverancier van bedrijfsinformatie toegespitst op technische sectoren als bouw, techniek en industrie. De uniek samengestelde bedrijfsinformatie wordt door eigen research verkregen op een zorgvuldige en integere wijze. De producten kennen geen advertenties of inmenging van derden. Kijk voor meer informatie op www.benbinfo.nl.

Eerder verscheen bij b&b info al de top-bouw.nl website (Top Bouwbedrijven), met de 100 grootste bouwbedrijven in Nederland.

Voor een eerste indruk van www.toptechniekbedrijven.nl, kan men het publieke deel van de website bezoeken. Voor het inzien van de volledige lijst van de 100 grootste techniek bedrijven met alle actuele informatie, dient een abonnement te worden afgesloten. Meer informatie vindt u op www.toptechniekbedrijven.nl.