Eigen bijdrage voor uitgebreid informatiedossier Duitsland, Frankrijk en Brazilie

Gepubliceerd op: 16 april 2015 | Gewijzigd op: 22 april 2015

Vanaf 1 mei 2015 vragen het netwerk van ambassades, consulaten en Netherlands Business Support Offices (NBSO's) in Duitsland, Brazilie en Frankrijk en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) een eigen bijdrage van EUR 200 aan ondernemers voor Informatie op Maat (IoM).

De invoering van de eigen bijdrage is onderdeel van een pilot voor verdere verbetering van de dienstverlening van het postennetwerk aan ondernemers die internationaal (willen gaan) ondernemen. De pilot duurt 2 jaar.

Ondernemers met internationale ambities helpen

De overheid helpt u uw internationale ambities te realiseren. Om dit zo effectief mogelijk te kunnen doen, zoekt de overheid naar middelen om de dienstverlening zo goed mogelijk af te stemmen op uw behoeften.

Informatie op Maat

Informatie op Maat helpt u bij het strategisch benaderen van een buitenlandse markt. Het kan u ook helpen bij de keuze tussen meerdere mogelijke doelmarkten (landenselectie). U krijgt informatie over marktsectoren, wet- en regelgeving, de cultuur van het zakendoen en andere relevante zaken bij het betreden van een buitenlandse markt, afhankelijk van de vragen die u hierover heeft. Op de 3 pilotlanden Duitsland, Brazilie en Frankrijk vragen wij u om een eigen bijdrage. Hiervoor ontvangt u van ons een informatiedossier of landenvergelijking met concrete, betrouwbare en actuele informatie.

Basisdiensten blijven gratis

De basisdienstverlening van het buitenlandnetwerk op economisch terrein is en blijft gratis. Hierbij kunt u denken aan het geven van tips over exporteren, het beantwoorden van vragen waarvoor geen uitgebreid onderzoek nodig is en het doorverwijzen naar de juiste partijen en contacten. Dit geldt ook voor de inzet van economische diplomatie, zoals het bemiddelen bij handelsgeschillen of douaneproblemen.

Aanvragen

Bel 088 042 42 42 of mail naar klantcontact@rvo.nl voor het aanvragen van een informatiedossier of landenvergelijking.