Einde overlast renovatie Kreekrakbruggen in zicht

22-04-2015

Het wegverkeer rijdt nu op brug zuid over vier versmalde rijstroken. In de loop van juni kan het verkeer richting Middelburg over brug noord. Die brug is dan volledig gereed. Daarna werken we nog even door aan brug zuid.

Luchtfoto Kreekrakbruggen met tent op brug noord.

Als brug noord weer open is, ondervindt het verkeer op de A58 richting Middelburg geen hinder meer. De definitieve markeringen staan op de weg en ook de maximumsnelheid is weer 120 km/u en 's nachts 130 km/h.

Afwerking brug zuid

Na de afronding van brug noord, gaat de aannemer verder met het afwerken van brug zuid. De leuningen moeten nog worden geplaatst, de brugrand geconserveerd en gietasfalt aangebracht. Het verkeer op brug zuid (richting Bergen op Zoom) blijft daarom tijdelijk over de versmalde rijstroken rijden met 70 km/u. Het andere weggedeelte wordt dan ingericht voor de eindsituatie.

Twee weken

Deze situatie duurt ongeveer 2 weken. Daarna telt ook brug zuid weer 2 rijstroken en mag er weer 120 km/h gereden worden. Vanaf de vluchtstrook zijn er dan nog werkzaamheden aan de brugrand, maar deze geven geen overlast voor het wegverkeer.

Meer informatie

Meer informatie over de werkzaamheden aan de Kreekrakbruggen vindt u op de projectpagina Renovatie Kreekrakbruggen.