Rijkswaterstaat gunt exploitatie DuboCalc aan Cenosco

22-04-2015

Rijkswaterstaat heeft het beheer, onderhoud en de exploitatie van het softwarepakket DuboCalc voor een periode van 5 jaar gegund aan het softwarebedrijf Cenosco uit Den Haag.

DuboCalc is een softwarepakket waarmee de milieueffecten van een civiel werk kunnen worden berekend. De berekening is gebaseerd op de levenscyclusanalyse van de materialen. Rijkswaterstaat neemt de uitkomsten van de berekening mee bij aanbestedingen. Het instrument is in opdracht van Rijkswaterstaat ontwikkeld om invulling te geven aan de wens om duurzaam in te kopen. De laatste tijd nam het gebruik van DuboCalc sterk toe omdat in het kader van de Green Deal Duurzaam GWW is afgesproken dat ook andere overheidsopdrachtgevers DuboCalc als inkoopinstrument gaan gebruiken. Daarom is besloten het beheer, onderhoud, ondersteuning en distributie over te dragen naar de markt.

Cenosco heeft de inschrijving o.a. gewonnen door een goede en overtuigende onderbouwing van de EMVI-criteria `Hoge kwaliteit van de dienstverlening' en `Doorontwikkeling'. Er zal altijd een `basis'-DuboCalc blijven bestaan, maar deze twee criteria bieden Cenosco de ruimte om aan specifieke gebruikerswensen tegemoet te komen. Rijkswaterstaat zal met de partners uit de Green Deal Duurzaam GWW een gebruikersgroep oprichten om de doorontwikkeling van DuboCalc te begeleiden.