Programma music meeting compleet

Persbericht: Nijmegen, 22-04-2015

Programma music meeting compleet

Festival Music Meeting maakt met een aantal verrassende namen het programma compleet, met dit jaar maar liefst tien premières en in totaal dertien exclusieve concerten voor Nederland. Op zaterdag wordt de 31ste editie geopend door het Italiaanse Taranta-gezelschap Canzoniere Grecanico Salentino op het Apollo-podium, en het project De Uitdaging met Lilian Vieira (Zuco 103) versus Arminia Fernández Córdoba op het Mondo-podium. Op maandag is onder meer de nieuwe samenwerking tussen het Nijmeegse R-chestra & de Syrische zangeres Shaza Hayek toegevoegd aan de line-up. Het slotconcert met Ester Rada is uitgebreid met het trio Hailu Mergia (frontman van de legendarische ethio-jazz & funk Walias Band), Tony Buck (The Necks) en Mike Majowski. Eerder maakte Music Meeting al een hele serie namen bekend, waaronder Tinariwen, Mehliana feat. Brad Mehldau & Mark Guiliana, Fatoumata Diawara en Roberto Fonseca. 31st Music Meeting vindt plaats tijdens het Pinksterweekeinde op 23, 24 en 25 mei in Park Brakkenstein, Nijmegen. Tickets zijn te koop via musicmeeting.nl.

Het Italiaanse Canzoniere Grecanico Salentino, voor het eerst in Nederland te zien, brengt met zevenkoppige band en danseres een eigentijdse versie van de traditionele Pizzica-muziek uit Puglia, Zuid-Italië. In De Uitdaging, een project van pianist Thijs Borsten, ontmoeten Lilian Vieira en Erminia Fernández Córdoba elkaar, twee topzangeressen die nog niet eerder samen op een podium hebben gestaan. Ook voor het eerst samen op het podium staan de Nijmeegse band R-chestra met de gevluchte Syrische zangeres Shaza Hayek. Met de samenwerking tussen Fatoumata Diawara en Roberto Fonseca - twee energieke podiumpersoonlijkheden - ontstaat wel een hele unieke synergie: van klein en subtiel tot feestelijk en onstuimig, met altijd een spirituele component. Het elektrische duo Brad Mehldau & Mark Guiliana bracht onlangs het veelgeprezen debuutalbum Mehliana, Taming the Dragon uit, dat hen dit jaar een Grammy-nominatie opleverde. Terug op Music Meeting is de woestijnrockband Tinariwen. Ruim voordat hun faam zich uitstrekte over de hele planeet, speelden ze in 2004 al in het Nijmeegse Park Brakkenstein. Verdreven uit hun nomadenbestaan zingen ze over politieke bewustwording, onderdrukking en vrijheid. Met zowel traditionele Afrikaanse als elektronische Westerse instrumenten creëren zij een karakteristiek geluid en hypnotiserende muziek. Kijk voor het complete programma en meer informatie op musicmeeting.nl.

Muzikale en culinaire ontdekkingsreis met primeurs

Music Meeting schotelt je 3 dagen lang een intensieve en gevarieerde muzikale ontdekkingsreis voor, met zo'n 100 bestemmingen, die je helemaal of gedeeltelijk kunt afleggen. Met 6 podia, zo'n 30 activiteiten per dag, van concerten tot interviews, Silent Disco, films, een festivalmarkt, een speciaal kinderprogramma en lekker eten en drinken. Veel artiesten op Music Meeting zijn voor het eerst te bewonderen in Nederland. Zo heeft het festival de première voor Canzoniere Grecanico Salentino, The Jones Family Singers, Havana-Paris-Dakar, Noura Mint Seymali, Bamba Wassoulou Groove, De Uitdaging: Lilian Vieira versus Erminia Fernández Córdoba, R-chestra & Shaza Hayek, Mark Guiliana Beat Music, Barmer Boys en The Baylor Project. Het programma kent een grote diversiteit aan stijlen en genres: brass-house, gospel, salsa, impro-jazz, funk, afropop en veel crossovers.

Meer informatie en tickets

Music Meeting bezoeken kan al vanaf € 7,50 voor een parkticket op zaterdag en maandag en € 9,50 op zondag met toegang tot alle podia in het park, exclusief hoofdpodium Apollo en de brunchconcerten in Hortus Nijmegen. Bovendien is er tot en met 15 jaar gratis entree. Ook de grote namen zien in Apollo? Dat kan vanaf € 34,50 met een dagkaart voor zaterdag en maandag en € 37,50 op zondag. Een passe-partout geeft voor € 79,50 toegang tot het parken alle concerten op alle dagen. Ticketprijzen gelden in de voorverkoop en zijn exclusief service- en transactiekosten. Kijk voor het complete programma en tickets op musicmeeting.nl. Canzoniere Grecanico Salentino: https://www.youtube.com/watch?v=E-IfNJyxA8w