Fast Forward en RV Sportreizen lanceren nieuw initiatief: Provincie Overijssel Cup

Fast Forward en RV Sportreizen lanceren nieuw initiatief: Provincie Overijssel Cup

ALMELO – RV Sportreizen en Fast Forward staan aan de basis van een nieuwe initiatief in de provincie Overijssel. Gezamenlijk hebben zij besloten om voor het seizoen 2015-2016 een nieuw voetbaltoernooi te lanceren, de Provincie Overijssel Cup.

RV Sportreizen is een bedrijf dat is gespecialiseerd in voetbal- en sportreizen. Rob Vreeswijk is in staat om liefhebbers in elk stadion in Europa te laten genieten van zijn of haar favoriete tak van sport. Fast Forward heeft als bureau voor sportmarketing en evenementen een ruime ervaring met de organisatie van grote provinciale voetbaltoernooien als de Regio Rijnmond Cup en Omroep Brabant Cup. Vanuit de opgedane ervaring is besloten om met de partners ook het kampioenschap van de provincie Overijssel te organiseren.

Het toernooi om de Provincie Overijssel Cup, dat als een rode draad door het seizoen heen loopt, is bedoeld voor standaardelftallen, vrouwen, jeugd van F- tot en met C-jeugd en zelfs G-voetballers. Voor het knock-outtoernooi zal, net als bij het districtsbekertoernooi, na elke speelronde opnieuw worden geloot. Daardoor kunnen clubs van het laagste niveau worden gekoppeld aan verenigingen uit de hoofd- of Topklasse. Zonder plaatsingslijst of een andere voorkeursbehandeling levert het toernooi daardoor in de verschillende afdelingen in het zaterdag en zondagvoetbal uiteindelijk de kampioen van de provincie Overijssel op.

De wedstrijden in de Provincie Overijssel Cup hebben bij de KNVB de status van een vriendschappelijke wedstrijd. Door een samenwerking met de organisatie ‘Scheidsrechter op Maat’ zal voor elk Cup-duel bij de standaardelftallen, vrouwen en C-jeugd steeds een arbiter op het niveau van de hoogst spelende club worden aangesteld. Het inschrijfgeld dat voor deze drie categorieën in de Cup wordt gevraagd, is ter compensatie van de vergoeding voor de mannen in het zwart. De wedstrijden van de D-, E- en F-jeugd, zullen tot de halve finale worden geleid door een (jeugd)arbiter van de thuisspelende vereniging. Daardoor zijn er voor de drie jongste leeftijdscategorieën geen kosten verbonden aan deelname aan het toernooi om de Overijssel Cup.

In de Omroep Brabant en Regio Rijnmond Cup verdienen de winnaars van het toernooi bij de senioren en dames een trainingskamp naar respectievelijk Spanje en in Hoenderloo. De organisatie van het toernooi, onder leiding van organisatievoorzitter Ruud Kooijmans, streeft er naar om een prijzenpakket op basis van sponsoring ook aan dit toernooi te koppelen. De finales van alle afdelingen in de Provincie Overijssel Cup zullen aan het einde van het seizoen allemaal op één dag, op een nader aan te wijzen accommodatie, worden gespeeld.

In de komende weken zal alle informatie voor aanmelding en loting van de eerste editie van het toernooi om de Provincie Overijssel Cup op de website www.provincieoverijsselcup.nl en de eigen Facebook-pagina van het toernooi te volgen zijn.