Verslag raadsvergadering 16 april

Op 16 april heeft de gemeenteraad vergaderd. U kunt het volledige verslag vinden op www.lingewaal.nl. De raad heeft de volgende besluiten genomen.

Wijziging verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Lingewaal 2015

De raad besluit unaniem:

1. In te stemmen met de wijzigingen in deze verordening.

2. Over te gaan tot intrekking van de op 16 oktober 2014 vastgestelde Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Lingewaal 2015.

3. Voor wat betreft de invulling en nadere uitwerking van artikel 18 (Tegemoetkoming meerkosten personen met een beperking of chronische problemen) samenwerking te zoeken met de gemeente die participeren in de gemeenschappelijke regeling RSD-AV.

4. De wijzigingen met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2015 in werking te laten treden.

Subsidieverordening Isolatiemaatregelen

De gemeenteraad besluit unaniem ( na een mondeling ingebrachte wijziging op het oorspronkelijk voorliggende voorstel ) de gewijzigde verordening vast te stellen en in werking te laten treden per 1 augustus 2015 onder gelijktijdige intrekking op die datum van de verordening subsidieregeling isolatie van 6 maart 2014.

Motie `vreemd aan de orde van de dag'

Motie van de ChristenUnie inzake het opschorten innen ouderbijdrage jeugdhulp GGZ. Mevr. A. van Willigen-Verstegen dient na een uiteenzetting een motie in inzake het opschorten innen ouderbijdrage jeugdhulp GGZ. De motie wordt na een schorsing in stemming gebracht en is unaniem aangenomen.

Wabo-uitvoeringsprogramma 2015 en de Wabo-evaluatie 2014

De gemeenteraad besluit unaniem kennis te nemen van dit uitvoeringsprogramma en deze evaluatie.

Jaarverslag Cultureel Erfgoed Lingewaal 2014

De raad besluit unaniem kennis te nemen van dit jaarverslag met drie tekstuele opmerkingen op de bladzijden 15, 20 en 21.