Zoetelieve Vrouw krijgt een vaste plek bij De Bossche (H)eerlijkheid


Zaterdag 2 mei om 14:00 officiële inzegening bij De Bossche (H)eerlijkheid op de Kolperstraat 23, Den Bosch

Den Bosch, 20150423 -- De Zoetelieve Vrouw van den Bosch krijgt een permanente plek bij De Bossche (H)eerlijkheid. Donderdag 30 april a.s. is een bijzondere dag voor delicatessenwinkel ‘De Bossche (H)eerlijkheid’, wanneer een beeltenis van De Zoete Lieve Vrouw van Den Bosch een permanent plekje krijgt in het etablissement.

Heel toepasselijk zal het beeld in een nis worden geplaatst in de nog aanwezige oude stadsmuur in het etablissement. Het beeld zal permanent een ‘allemantel’ dragen, ontworpen en gemaakt door kunstenares Nelleke de Laat.

De allemantel is gemaakt van verschillende lapjes stof die elk een bijzondere, vaak heel emotionele betekenis hebben voor de schenkers. ‘De allemantel laat zien dat De Zoete Lieve Vrouw dicht bij de mensen staat, wat zeker geldt in een stad als Den Bosch’, menen de eigenaren van De Bossche (H)eerlijkheid, Ronald Stoot en Erik van Veggel. ‘Ongeacht welk geloof een persoon aanhangt, De Zoete Lieve Vrouw is een symbool van liefde en troost, en wij zijn er trots op deze mooie traditie voort te mogen zetten’.

Na de plaatsing zal het beeld op 2 mei officieel worden gewijd, om 14.00 uur ‘s middags. De Bossche (H)eerlijkheid bevindt zich in het hart van de Bossche binnenstad, slechts enkele stappen van de markt verwijderd.





De Bossche (H)eerlijkheid