Winkelstrip Centrum Schoonhoven Noord maakt kwaliteitsslag


Eigenaren, ondernemers en bewoners zetten samen met de gemeente Krimpenerwaard en woningcorporatie QuaWonen hun schouders onder de aanpak van de winkelstrip Centrum Noord.

De Winkelstrip aan de Albert Plesmanstraat ondergaat een grondige metamorfose. Dat is hoog nodig om aansluiting te blijven houden met de nieuwbouw die er komt. De komende maanden start de renovatie en staan de steigers in de straat. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de bewoners,
de ondernemers en de klanten. De werkzaamheden duren tot eind juni. Na de zomer ziet de vroeg naoorlogse winkelstraat er dan weer fris en levendig uit.

Werkzaamheden
De slechte beton lateien worden hersteld, de luifel wordt vernieuwd en de voorgevel wordt voorzien van een beplating. Ook worden er onderhoudswerkzaamheden aan het dak en de schoorstenen uitgevoerd.
Na de zomer van 2015 start QuaWonen met de bouw van een nieuw woon/winkelcomplex aan de Adam van Vianenstraat. Op de begane grond vestigt zich de PLUS supermarkt met daarboven 36 huurappartementen. Aansluitend aan de verbetering van het uiterlijk van de winkelstrip knapt de gemeente de
openbare ruimte op.