Win EUR 50.000 bij Onze Buurt


De hoofdprijs van Onze Buurt viel al eens in Blerick, Venray en Hoensbroek.

Vierde editie

Nu gaat de vierde editie van deze wijken-wedstrijd van start. De woningcorporaties verenigd in Ons Limburg hebben weer EUR50.000,- klaar staan voor de wijk, club, vriendengroep, straatcomite of dorpsraad met het beste project. Gaat dit jaar jouw wijk winnen?

Samen de buurt verbeteren

Bij straatcomite's, buurtplatformen, vriendenclubs en wijk-actievelingen leven vaak ideeen om de omgeving mooier, socialer, veiliger of gezelliger te maken. Maar als het geld er voor ontbreekt, blijft het bij plannenmaken. Onze Buurt wil groepen helpen om de plannen wel uit te voeren. "De
woningcorporaties willen zo eigen initiatief steunen, mensen over de streep trekken om iets te doen voor hun wijk en goede plannen financieel mogelijk maken", zegt bestuurslid Nico Pelt van Onze Buurt. "Samen de buurt verbeteren leidt tot samenhang en dat leidt weer tot een socialere
omgeving."

In 2014 winnaar "Portiekenproject Hoensbroek"

In 2014 wisten 49 projecten de weg naar onze Buurt te vinden. Uit die inzendingen koos de jury de 6 beste initiatieven en die werden via L1 en Zondagnieuws in het zonnetje gezet. Na een presentatie in november koos de jury van Onze Buurt "Portiekenproject Hoensbroek" als winnaar.

Inschrijven tot 15 juni 2015

De komende maanden gaat Onze Buurt weer op zoek naar het beste project. Tot 15 juni 2015 kan er worden ingeschreven via de site van Onze Buurt om kans te maken op die hoofdprijs van 50-duizend euro.

Meer informatie

Meer informatie kunt u op de website van Onze Buurt vinden.