Nieuw bestemmingsplan gebied rondom Kardinge: oude loop van riviertj..


Voor het gebied rondom Kardinge is een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Hierop zijn zeven zienswijzen ingediend. Het college van B&W heeft besloten de zienswijze van Het Groninger Landschap over te nemen en die van De Bewonersorganisatie De Hunze/Van Starkenborgh gedeeltelijk.

Het Groninger Landschap, maar ook de bewonersorganisatie, pleit ervoor de oude loop van het riviertje De Hunze te herstellen. Binnen het bestemmingsplan zijn mogelijkheden om dit te ondersteunen en het initiatief is als mogelijkheid toegevoegd aan het plan.

Dance-feesten
De bewonersorganisatie heeft ook gevraagd om Wijkpark De Hunze te hernoemen naar Hunzeboord. Ook dit is aangepast in het bestemmingsplan. Het verzoek om het aantal dance-feesten van vier terug te brengen naar een per jaar is niet gehonoreerd. Reden hiervoor is om evenementen zo goed mogelijk
over de stad te spreiden. Wel wordt actief op de geluidsnorm gehandhaafd. Samen met de organisatoren bekijkt de gemeente hoe geluidsoverlast zoveel mogelijk beperkt kan worden.

Verheugd
De Bewonersorganisatie Beijum (BOB) heeft aangegeven verheugd te zijn dat de mogelijkheid om aan de zuidrand van Beijum woningen te bouwen, geschrapt is in het bestemmingsplan.

Sporthotel
Met de eventuele locatie van het nieuwe sporthotel heeft de BOB meer moeite. De meest geschikte plek, volgens het bestemmingsplan, is in het nieuwe hart van Kardinge aan de voet van de heuvel. Hier ligt nu een skateboardbaan en ook de downhill-routes komen hier uit. De gemeente vindt dat het
sporthotel toch een plek aan het nieuwe centrale plein moet krijgen. Het voorstel van de BOB is om het sporthotel een plek te geven tussen bijvoorbeeld Bjoeks en Apekooi. De gemeente vindt deze locatie te ver uit de buurt.

Gepubliceerd op: 23-04-2015 12.20 uur; Laatst gewijzigd op : 23-04-2015 12.30 uur