Werkzaamheden op de Oostergouw


23-4-2015

Rotonde Oostergouw wordt kruispunt met verkeerslichten

Na de opwaardering van de Westfrisiaweg krijgen aansluitende wegen zoals de Oostergouw meer verkeer te verwerken. In de huidige situatie kan de rotonde op de Oostergouw bij het bedrijventerrein Westfrisia tijdens de spits de hoeveelheid verkeer al niet aan. Daarom gaat de gemeente Hoorn de
rotonde vervangen door een kruispunt met verkeerslichten, waarvan de werking aangepast kan worden aan de hoeveelheid verkeer.

Op de kruising met de Dorpsstraat komen fietsoversteken. De opstelstroken op de Oostergouw worden verlengd. Verder wordt ter voorbereiding op de nieuwe persleiding die langs de Oostergouw komt een mantelbuis aangelegd onder de Factorij. Daarnaast wordt een deel van de weg tussen de
Westfrisiaweg en de Blokermergouw opnieuw geasfalteerd.

Om ruimte te maken voor deze aanpassingen, is al een deel van de bomen gekapt. De aannemer is inmiddels begonnen met andere voorbereidende werkzaamheden, zoals het verbreden van de fietspaden tussen de Dorpsstraat en de Factorij.

De werkzaamheden gaan gepaard met afsluitingen voor het autoverkeer en (brom-)fietsers en daarbij behorende omleidingsroutes. Onderstaand het volledige overzicht. Eventuele aanpassingen in de planning en uitvoering staan op deze website..

Fase 1: dinsdag 26 mei t/m maandag 22 juni
De werkzaamheden op de rotonde gaan op dinsdag 26 mei van start. De Oostergouw is dan vier weken afgesloten vanaf de rotonde tot de Dorpsstraat Zwaag. De afsluiting geldt voor auto's en (brom-)fietsers. De Dorpsstraat blijft open.
De Compagnie is dan voor (brom)fietsers vanaf de Dorpsstraat te bereiken via het fietspad aan de westzijde van de Oostergouw. Bij installatiebedrijf Van der Laan (Oostergouw 2) komt een tijdelijke doorsteek voor bestemmingsverkeer naar de Compagnie vanuit noordelijke richting.(Brom)fietsers
worden omgeleid via het Rijsdampad en de Rijweg.
Verkeer naar het bedrijventerrein Westfrisia wordt omgeleid via De Strip en het Westerkrabhoofd.
Verkeer naar het bedrijventerrein De Oude Veiling wordt omgeleid via de Wogmergouw, de Berkmergouw, de Zwaagmergouw en de Blokmergouw en via De Strip en de IJsselweg.
Buslijn 131 rijdt tijdelijk via de Dorpsstraat en De Strip. De bushaltes De Oude Veiling, Krijterslaan en Anjerhof aan de Dorpsstraat blijven in gebruik.
Scholierenlijn 636 rijdt via de Blokmergouw, de Zwaagmergouw, de Berkmergouw en de Wogmergouw.

Fase 2: dinsdag 23 juni t/m maandag 29 juni
De Oostergouw is afgesloten in beide richtingen voor al het verkeer tussen De Oude Veiling en de Dorpsstraat. Voor fietsers is er een omleiding via de Dorpsstraat en De Oude Veiling.
Buslijnen 131 en 132 rijden tijdelijk via de Krijterslaan, de Dorpsstraat en De Strip. De bushaltes De Oude Veiling, Krijterslaan en Anjerhof aan de Dorpsstraat blijven in gebruik. De bushaltes De Oude Veiling, Krijterslaan en Anjerhof aan de Dorpsstraat blijven in gebruik.
Scholierenlijn 636 rijdt via de Blokmergouw, de Zwaagmergouw, de Berkmergouw en de Wogmergouw.

Fase 3: dinsdag 30 juni t/m maandag 13 juli
De rijbaan richting Westfrisiaweg is tussen De Oude Veiling en de Dorpsstraat afgesloten.
Buslijn 131 en 132 rijden tijdelijk via de Krijterslaan, de Dorpsstraat en De Strip. Scholierenlijn 636 rijdt via de Blokmergouw, de Zwaagmergouw, de Berkmergouw en de Wogmergouw.

Fase 4: Twee werkdagen na 13 juli
De Oostergouw is afgesloten vanaf De Oude Veiling tot en met de rotonde Blokmergouw.