Bedrijven Apeldoorn Business Campus moeten verhuizen


De verhuurder van Apeldoorn Business Campus zegt de huur op van de vele kleine ondernemers die inmiddels zijn gevestigd in het voormalige kantoorgebouw van Centraal Beheer aan de Prins Willem-Alexanderlaan.

Uiterlijk eind juli wil de verhuurder het pand leeg hebben in verband met de verkoop ervan. Dit is een tegenvaller voor de gemeente Apeldoorn die veel energie heeft gestoken in het opzetten van de Apeldoorn Business Campus op deze plek.

Verantwoordelijk wethouder Johan Kruithof: "Laat ik er geen doekjes om winden: ik baal hiervan. Apeldoorn had gehoopt dat er voor de Apeldoorn Business Campus een toekomst zou zijn in dit gebouw onder een nieuwe eigenaar. Dat dit niet het geval is en de huurders er ook al zo snel uit moeten,
is een tegenvaller. Medewerkers van de gemeente bekijken nu samen met de huurders hoe en waar zij een nieuwe plek kunnen vinden in Apeldoorn. De Apeldoorn Business Campus met de kruisbestuiving tussen onderwijs en ondernemerschap heeft meerwaarde voor onze stad."

Leegstand

Centraal Beheer verliet in juli 2013 de kantoren aan de Prins Willem-Alexanderlaan. Het oudste deel van het kantorencomplex, is van de hand van architect Herzberger en geldt als een icoon van het structuralisme in de architectuur. Dit deel is een gemeentelijk monument. De eigenaar van het
complex slaagde er na het vertrek van Centraal Beheer niet in het kantoor helemaal te verhuren. Sinds mei 2014 is in een deel van de kantoren Apeldoorn Business Campus gevestigd, de officiele opening was in september 2014. Sinds begin 2015 staat het kantorencomplex te koop.