Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw Verweijen-Thijssen


Op woensdag 22 april is mevrouw H.D.J. M. (Henriette) Verweijen-Thijssen (62) benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij ontving de Koninklijke onderscheiding vanwege haar jarenlange inzet voor Stichting dorpsraad Beers. De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Hillenaar ter
gelegenheid van de viering 20-jarig bestaan van de Stichting dorpsraad Beers.

Vanaf de oprichting van de dorpsraad in 1995 tot 2006 is mevrouw Verweijen-Thijssen secretaris geweest van de Stichting dorpsraad Beers. Na bijna 20 jaar neemt ze afscheid als lid van de dorpsraad.

Mevrouw Verweijen-Thijssen is vanaf 2011 penningmeester van de Koninklijke Heidemaatschappij (KNHM). Vanaf 2011 is zij betrokken bij de Landelijke techniek- en kunstwedstrijd Arcadia, een landelijke techniek en kunstwedstrijd voor leerlingen van HAVO2/VWO2. Zij zorgt ervoor dat de aangemelde
scholen vanuit Noord-Brabant voldoende begeleiding en uitleg krijgen. Vanaf 2012 is mevrouw Verweijen-Thijssen cooerdinator wedstrijd Kern met Pit Provincie Noord Brabant.

Vanaf 2003 is mevrouw Verweijen-Thijssen secretaris en lid van Serviceclub Raam & Maas. Zij is betrokken geweest bij de oprichting van deze serviceclub en vervult een belangrijke rol bij de werving van nieuwe leden. Ook organiseert zij van allerhande activiteiten, die bijdragen aan de
samenleving in het Land van Cuijk. Jaarlijks organiseert zij een Walking Dinner en een manifestatie in Beers voor amateurkunstenaars.

Van 1998 tot 2011 is mevrouw Verweijen-Thijssen bestuurslid geweest van politieke partij VVD. Vanaf 2011 tot 2014 is zij lid geweest van de commissie Burger en vanaf 2014 is zij plaatsvervangend burgerlid van de commissie Ruimte en Burger.

Mevrouw Verweijen-Thijssen heeft zich bijna 20 jaar lang ten bate van de samenleving ingespannen. Op grond van haar verdiensten op maatschappelijk gebied heeft het Zijne Majesteit de Koning behaagd haar te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.