"We werken graag met de provincie samen"


Een aantal collega's binnen het stadhuis houdt zich dagelijks bezig met de lobby voor Apeldoorn. Bijvoorbeeld door de gemeente in Stedendriehoek-verband te verbinden aan het thema Cleantech of door met de provincie samen te werken.

De gemeente Apeldoorn werkt binnen de Stedendriehoek met ondernemers en kennisinstellingen intensief aan ontwikkeling en groei van de economie binnen het thema Cleantech. Rond de Veluwe werkt de gemeente samen met Veluwse gemeenten, ondernemers, kennisinstellingen en natuurorganisaties aan een
stevige upgrading van deze grote toeristische trekker.

Of het nu gaat om de ontwikkeling en groei van de economie in Stedendriehoekverband, het upgraden van de Veluwe als toeristische trekpleister, of de projecten die lopen in Apeldoorn, Apeldoorn werkt graag met de provincie samen.

En ook binnen Apeldoorn weten de collega's van doorpakken: lopende projecten, van binnenstad tot Zwitsal, vragen ook in de komende jaren alle aandacht.

De plannen en projecten, waar de gemeente zich op dit moment op focust, passen prima binnen de provinciale Omgevingsvisie. Dat is de formateurs en alle statenleden in Arnhem, voorafgaand aan de vorming van een nieuw college van Gedeputeerde Staten, laten weten. De provincie stelt in de
Omgevingsvisie dat provincie en partners elkaar nodig hebben om dorpen en steden in Gelderland te versterken.