Minister Schippers organiseert dopingconferentie

Nieuwsbericht | 03-03-2015

Minister Edith Schippers (Sport) organiseert op 23 april een grote dopingconferentie op Papendal. Hiermee wil zij de bewustwording bij bonden, verenigingen en ploegen blijvend versterken en maatregelen zoeken om dopinggebruik in de toekomst beter tegen te gaan. De conferentie wordt mede georganiseerd door de Dopingautoriteit, NOC*NSF en de KNWU. Schippers nodigt sportbonden, sportverenigingen en -ploegen, de atletencommissie en journalisten uit om deel te nemen.

`Het wordt de hoogste tijd dat echt wordt gebroken met het verleden en maatregelen worden genomen voor de toekomst' aldus Schippers. `Dat is de sport niet alleen verplicht aan alle fans, maar ook aan de jonge sporters, die in een dopingvrije omgeving hun triomfen moeten kunnen halen. Het is allereerst aan de sport zelf om hiermee verder aan de slag te gaan, maar ik draag hieraan graag mijn steentje bij.'

Bijdrage VWS

Het ministerie van VWS heeft de afgelopen jaren financieel en inhoudelijk bijgedragen aan de strijd tegen de doping. Zo is de jaarlijkse bijdrage aan de Dopingautoriteit structureel verhoogd met 200.000 euro tot bijna 1,5 miljoen per jaar. Ook trok Schippers vorig jaar 320.000 euro uit voor een programma tegen de doping in het wielrennen.

De dopingconferentie is de volgende stap. Dit voorjaar worden de resultaten van een groot onderzoek naar het gebruik van doping in de sport verwacht. Ook wordt de follow-up van de commissie Sorgdrager, die vorig jaar aanbevelingen deed voor de aanpak van doping in de wielersport, gepresenteerd.

Informatie over het programma zal binnenkort beschikbaar komen.