KennisCafé Almere: De Stad

PERSBERICHT

KennisCafé Almere: De Stad

De stad maakt vrij

Almere, 15 april 2015 – KennisCafé Almere op donderdag 23 april gaat over 'De Stad'. Ooit woonde het grootste deel van de wereldbevolking op het platteland, maar tegenwoordig woont de meerderheid in de stad. Wat betekent die enorme groei van steden voor de traditionele Europese steden? En welke plaats neemt Almere in binnen dit proces van verstedelijking? Wat doen we om een stad als Almere aantrekkelijk te houden? Als steden zo snel groeien, is een onderscheid tussen stad en natuur dan nog wel houdbaar? Peter van Schooten gaat hierover in gesprek met Danny Louwerse en Thijs van der Steeg van de gemeente Almere, projectleiders van ‘De staat van de stad, doorstroming en early warning’, Jelle Reumer van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam en onder meer auteur van 'Wildpark Rotterdam' over de stad als natuurgebied en Arie Voorburg van Arcadis over de groei van Aziatische en Afrikaanse steden en de impact hiervan op Europese steden. Genoeg vragen voor een onderhoudend en informatief KennisCafé.

Vanaf 19.30 uur zijn geïnteresseerden welkom in het nieuwscafé in de nieuwe bibliotheek, Stadhuisplein 101 Almere. We beginnen om 20.00 uur! De toegang is gratis.

Fascinatie

Het KennisCafé is dé plek waar wetenschappers, onderzoekers, studenten en geïnteresseerde bezoekers elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek en debat gaan. Bezoekers kunnen in het KennisCafé de fascinatie van wetenschap beleven, vragen stellen, kennis opdoen, wetenschappers aan de tand voelen en een mening vormen. Kijk voor een verslag van de vorige KennisCafé’s op www.kenniscafealmere.nl.

KennisCafé Almere is een samenwerking van Plusbibliotheek Flevoland met Windesheim Flevoland en de Open Universiteit.