SSiB controleert op stoken van snoeihout

23.04.2015

Regiohandhavers van Samen Sterk in het Buitengebied hebben in de stookperiode (maart en begin april) gecontroleerd op het verbranden van snoeihout.

In die periode mogen particulieren en agrariers snoeihout verbranden en geldt daarvoor een gemeentelijke stookontheffing. Het verbranden van overig afval is niet toegestaan.

Er zijn in totaal 80 controles uitgevoerd. In 67 gevallen was alles in orde. Helaas is er ook een aantal boetes uitgedeeld uiteenlopend van EUR 460,- tot EUR1.500,-. Op plaatsen waar een brandstapel klaar lag met meer dan alleen snoeihout heeft de eigenaar een waarschuwing gekregen en is aangegeven dat het afval afgevoerd dient te worden naar de milieustraat.

Een boom kan ons niet bellen, u wel!

Het handhavingsteam roept iedereen op het buitengebied in de gaten te blijven houden. Wie denkt dat er iets niet in de haak is, kan tegen lokaal tarief bellen met het speciale telefoonnummer 0900-9965432. De melding gaat direct naar een van de instanties die samenwerken in het handhavingsteam van Brabant. U kunt uw melding ook doen via de BuitenBeter app. Met de app is het een kwestie van een foto maken, gps-locatie bevestigen en versturen. Vervolgens wordt de melding automatisch naar de juiste gemeente gestuurd. De app is gratis en beschikbaar voor iPhone, Android, Windows Phone en BlackBerry.