Het Nationaal Comité 4 en 5 mei brengt duifkopter 2.0 uit

PERSBERICHT

23 april 2015

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei brengt duifkopter 2.0 uit

Vind de landkaart van 70 jaar Bevrijding en speel de quotes van Mainstreet vrij!

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei brengt vandaag een vernieuwde versie van de vrijheidsgame Duifkopter uit. Het comité introduceerde dit gratis spel voor smartphones vorig jaar zeer succesvol met een rating van 4,5 sterren. Er zijn extra levels toegevoegd met quotes over vrijheid van onder meer Thé Lau, Dotan, Mandela en Mainstreet. Ook kunnen spelers de route van de bevrijding van 1945 bij elkaar puzzelen. De game is er voor Android en IOS en is vanaf nu te downloaden in de stores. Met de game wil het comité mensen op een speelse manier laten nadenken over vrijheid.

In Duifkopter ervaren spelers dat je iets moet doen voor de vrijheid van anderen. Door de quotes te delen via social media dragen zij hun steentje bij aan het thema ‘Vrijheid geef je door’. Duifkopter is laagdrempelig, voor jong en oud en het hele jaar door te spelen. De game zal in de toekomst doorontwikkeld worden. De directe link naar de game vindt u hier:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nc4en5mei.vrijheidsgame&hl=nl

https://itunes.apple.com/nl/app/duifkopter/id840122757?mt=8

Games for Change en anonieme data

Het Nationaal Comité haakt met Duifkopter in op de omvangrijke gamewereld, die in belang alleen nog maar zal toenemen. Het comité sluit met Duifkopter ook aan bij een bredere trend: Games for Change, die de productie en distributie van games met een sociale impact stimuleert. Het recht op privacy, ook digitaal, is belangrijk en is vastgelegd in zowel de Grondwet als in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Er worden daarom, in tegenstelling tot de meeste ‘free to play games’, alleen anonieme data over het spelgedrag van spelers verzameld met als enig doel het spel verder te verbeteren.