Heeft u een nekhernia? Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen

Heeft u een nekhernia? Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen!

23 april 2015 | NIEUWSBERICHT

De afdelingen Medische Besliskunde en Neurochirurgie van het LUMC zijn op zoek naar personen met een nekhernia (CRS) die willen deelnemen aan een vragenlijstonderzoek, de CROSS-studie (CRS Outcome Scale Study).

Voor ons onderzoek zijn wij geinteresseerd in de klachten die nekherniapatienten hebben en de gevolgen hiervan voor het functioneren in het dagelijkse leven, zoals het uitvoeren van hobby's, werk of huishouden. Hiervoor vragen wij nekhernia patienten twee online enquetes in te vullen. Het invullen van de eerste enquete duurt ongeveer 25 minuten. De tweede enquete is korter en invullen duurt ongeveer 10 minuten.

Verbeteren van de zorg

Met behulp van de antwoorden zullen wij de kwaliteit beoordelen van een nieuw ontwikkelde vragenlijst die de klachten en het functioneren van nekhernia patienten in kaart brengt. Een goede vragenlijst is namelijk belangrijk voor het beoordelen van de behandelingen die nekherniapatienten ontvangen en het verbeteren van de zorg voor deze groep patienten. Onder diegenen die de online enquete compleet invullen, verdelen wij in totaal vijf VVV-bonnen ter waarde van 50 euro, zowel voor de eerste als voor de tweede enquete.

Wilt u deelnemen aan dit onderzoek of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met de onderzoeker mevr. F.R. Gaertner: e-mail: nekhernia@lumc.nl of tel.: 071-5265137.