‘Carthago’ in Rijksmuseum van Oudheden

PERSBERICHT

23 april 2015

Laatste kans: ‘Carthago’ in Rijksmuseum van Oudheden

De expositie ‘Carthago’ in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden gaat zijn laatste weken in. Meer dan 250 archeologische topstukken uit Carthago, het legendarische handelsimperium van Feniciërs en Romeinen aan de kust van het huidige Tunesië, zijn nog te zien tot en met zondag 10 mei 2015. De sculpturen van marmer, verfijnde juwelen en bronzen kunstschatten illustreren de roemrijke geschiedenis van de antieke havenstad. Tijdens ‘Carthago’ is het museum op donderdag open tot 21.00 uur, met een gratis lezing om 19.00 uur. www.rmo.nl/carthago

Vanaf 11 mei is niet alleen de tentoonstelling ‘Carthago’ gesloten, maar zal het hele museum tijdelijk sluiten vanwege een verbouwing van de zalen over de Klassieke Wereld. Medio december gaat het museum weer open met vernieuwde afdelingen over de Grieken, Etrusken en Romeinen.

De tentoonstelling ‘Carthago’ wordt mede mogelijk gemaakt door het Blockbusterfonds; het Tunesisch Verkeersbureau Nederland; Tunisair (official carrier); de Vereniging Zakenvrienden Rijksmuseum van Oudheden; AON Verzekeringen; de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Tunesië; en het Ministerie van Cultuur van Tunesië. Het Rijksmuseum van Oudheden wordt gesteund door de BankGiro Loterij. Met dank aan: République Tunisienne Ministère de la Culture, Tunis; Institut National du Patrimoine, Tunis; Agence de Mise en Valeur du Patrimoine et Promotion Culturelle, Tunis; Ambassade van Tunesië in Nederland, Den Haag; Ministerie van Buitenlandse Zaken, Den Haag.

Met bruiklenen van: Musée national du Bardo, Tunis; Musée national de Carthage, Tunis; Musée du Louvre, Parijs; the British Museum, Londen; Sopraintendenza del Mare, Palermo; Rijksmuseum, Amsterdam; Nationale Numismatische Collectie/De Nederlandsche Bank, Amsterdam; Universitaire Bibliotheken, Leiden; Museum Boijmans van Beuningen, Rotterdam; Koninklijke Bibliotheek, Den Haag; Groninger Museum, Groningen; Veenkoloniaal Museum, Veendam; EYE filminstituut, Amsterdam; Allard Pierson Museum, Amsterdam; Koninklijk Oudheidkundig Genootschap, Amsterdam.