Opleidingengids naar leden Raadslid.Nu

DEN HAAG - Leden van Raadslid.Nu krijgen een dezer dagen de Opleidingengids van Raadslid.Nu in hun postvakje of door de brievenbus. De opleidingengids biedt een overzicht van opleidingen voor tien competenties: communiceren, initiatief, omgevingsbewustzijn, onderhandelen, oordeelsvorming, overtuigingskracht, plannen en organiseren, samenwerken, coachen en sturend vermogen.

Sinds haar oprichting tien jaar geleden besteedt Raadslid.Nu aandacht aan het verbeteren van raadswerk. Er is onderzoek gedaan op welke gebieden er verdere opleiding gewenst is. Dit resulteerde in de genoemde tien competenties. Raadslid.Nu is zich ervan bewust dat de gids niet alle opleidingen voor competenties bevat die nodig zijn. Voor aanvullingen of tips, schroom niet te mailen naar info@raadslid.nu.

Gemeentelijk budget

Minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk heeft in de zomer van 2014 een nieuwe regeling afgekondigd die bepaalt dat `de kosten voor niet-partijpolitieke scholing in verband met de vervulling van de functie van raads- of commissielid' door de gemeente wordt betaald. Deze regeling is onderdeel van de afspraken die Raadslid.Nu in 2014 heeft gemaakt, waardoor raadsleden, sindsdien ook recht hebben op een hogere vaste en gelijke onkostenvergoeding. Zie: http://www.raadslid.nu/content/hogere-vaste-gelijke-onkostenvergoeding-voor-raadsleden.

De opleidingengids is te downloaden voor leden met behulp van het account van Raadslid.Nu. Raadsleden die individueel lid zijn ontvangen de Opleidingengids rechtstreeks. Raadsleden die collectief lid zijn ontvangen de Opleidingengids via hun raadsgriffier.

Bron: Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, 23 april 2015

Social media: Raadslid.Nu is ook te volgen op Twitter (@RaadslidNu), Facebook en Linkedin

Raadslid.Nu is de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en staat voor een sterke en krachtige positie van gemeenteraden ten behoeve van het functioneren van de lokale democratie.

Wist u dat sinds de wijziging van het rechtspositiebesluit voor raads- en commissieleden, de gemeente de contributie van de beroepsvereniging vergoedt, waarvan een raadslid in verband met de uitoefening van zijn functie lid is.

Nog geen lid van de vereniging? Een collectief lidmaatschap kost maar 35 euro per persoon en commissieleden en fractieondersteuners vallen, wanneer zij ook aangemeld zijn, binnen een collectief lidmaatschap. Het individueel lidmaatschap kost 75 euro. Aanmelden kan hier!

Voor meer informatie over Raadslid.Nu: www.raadslid.nu