Matchmakers zoekt jongeren die werk zoeken - Alblasserdam

Het project Matchmakers heeft sinds oktober al 68 jongeren geholpen aan een baan of werkervaringsplek. Zij hebben nog veel te bieden maar zoeken nu jongeren. Jongeren tussen 18 en 27 jaar die wonen in de Drechtsteden en geen werk of opleiding hebben kunnen zich aanmelden. Matchmakers kunnen jongeren helpen, adviseren en begeleiden naar een baan of scholing.

Matchmakers is een onderdeel van het actieplan Jeugdwerkloosheid dat door het Drechtstedenbestuur is vastgesteld. Het is bedoeld voor kansarme jongeren, maar ook voor jongeren die een opleiding hebben afgerond en geen baan kunnen vinden.

In oktober 2014 ging het project van start met de intentie om op 1 februari 2015 25 werkloze jongeren aan werk of opleiding te helpen. Nu, in april, zijn dat er al 68. Het project wordt daarom voortgezet.

Werkwijze

Matchmakers legt en onderhoudt de contacten tussen werkloze jongeren en werkgevers. Ze screenen de jongeren op basis van hun CV, bekijken of er direct passende vacatures zijn of helpen hen met het kiezen van opleidingen en ervaringsplekken die grote kans geven op een baan. Ook zijn er acties als het aanschrijven van voortijdig schoolverlaters om hen uit te nodigen voor een gesprek met Matchmakers.

Regionaal Actieplan

In het regionaal actieplan Jeugdwerkloosheid werken de zes Drechtstedengemeenten samen met werkgevers, het beroepsonderwijs, Dienst Gezondheid en Jeugd, Sociale Dienst Drechtsteden, het Leerwerkloket, kenniscentra en brancheorganisaties. Het Actieplan wordt bekostigd uit middelen van het ministerie van Sociale Zaken en Welzijn en het Europees Sociaal Fonds.

Meer weten? Kijk op www.facebook.com/projectmatchmakerdrechtsteden en www.twitter.com/MtchmkrDrsteden.