Drinkwaterfiets gaat dorst tegen op Koningsdag

Amsterdam, 21 april 2015 - Op Koningsdag zet Waternet weer toileteilanden en afvalboten in langs de vaarroute. Deze zorgen ervoor dat varende feestgangers een nog mooiere dag kunnen beleven op het water. Nieuw dit jaar is de 'Drinkwaterfiets'. Een mobiel watertappunt op de Amstel, waar dorstige voorbijgangers gratis hun beker of flesje kunnen vullen met heerlijk fris kraanwater. Dankzij het nieuwe mobiele watertappunt op de Amstel zullen varende feestgangers voortaan geen dorst meer hebben op Koningsdag.

Met de servicepunten wil Waternet het plassen in de grachten en het wegwerpen van afval in het water tegen gaan. Het uitdelen van kraanwater is een toevoeging op de bestaande service-eilanden. Water drinken kan namelijk van belang zijn voor een fijne tijd op het water. Zeker bij warm weer. Omdat de Drinkwaterfiets niet alle varende feestgangers kan bedienen, wordt aangeraden om zelf een fles of flessen kraanwater mee aan boord te nemen. Zo voorkom je een dorstige Koninklijke vaartocht!

Annemieke van Maaren, woordvoerder Waternet: 'Tijdens Koningsdag wordt het elk jaar weer drukker op de grachten. Dit betekent naast een hoop gezelligheid ook meer vuilnis en vervuiling van de grachten. Wij proberen met onze servicepunten de dag zo soepel mogelijk te laten verlopen en het de feestvierders zo makkelijk mogelijk te maken. De Drinkwaterfiets leek ons een logische bijdrage hieraan.'

Bekijk de Koningsdag vaarkaart met alle servicepunten op het water op de Grachtensite of Waternet.nl of download gratis de VaarWater-app. Op Koningsdag kleurt de app weer oranje. Deze light versie van de vaarapp blijft ondanks de drukte op het water goed bereikbaar.

-Einde bericht-