JS in de PvdA: blijf opvang aanbieden aan uitgeprocedeerde asielzoekers

JS in de PvdA: blijf opvang aanbieden aan uitgeprocedeerde asielzoekers!

De Jonge Socialisten Den Haag - Leiden willen dat gemeenten in de regio doorgaan met het aanbieden van bed, bad en brood aan uitgeprocedeerde asielzoekers en het akkoord tussen PvdA en VVD niet uitvoeren. Voorzitter Samir Ahraui vindt het ongelooflijk dat alleen Den Haag straks in de regio's Haaglanden en Leiden verantwoordelijk is voor deze opvang, en andere gemeenten beboet worden als zij dit zelf ook regelen. "Andere gemeenten zijn ook hard nodig!", aldus Ahraui.

De Jonge Socialisten zijn blij dat de gemeenten Den Haag en Leiden al hebben aangegeven door te gaan met het aanbieden van bed, bad en brood aan alle uitgeprocedeerde asielzoekers. Hiermee laten zij zien dat wij mensen niet in de kou kunnen en moeten laten staan. Opvang voor uitgeprocedeerde asielzoekers is niet alleen humaan, maar ook onderdeel van internationale afspraken die wij met zijn allen gesloten hebben. Ahraui stelt ook: "dat de landelijke coalitie er voor gekozen heeft om alleen uitgeprocedeerde asielzoekers, die meewerken aan hun uitzetting, opvang te geven volstrekt inhumaan is”. Ook voor asielzoekers die in eigen land niet veilig zijn of niet terug kunnen moet opvang gegarandeerd worden. “Wanneer er voor deze groep mensen niks geregeld wordt zullen zij zonder enige vorm van perspectief op straat belanden. Dit mogen wij nooit accepteren.”

Daarom roepen de Jonge Socialisten Den Haag - Leiden alle gemeenten in de regio op het akkoord van de coalitiepartijen niet uit te voeren. "Neem allen je verantwoordelijkheid, niet alleen als politici, maar ook als burger. Als de coalitie haar ogen sluit voor deze mensen, laat ons dan onze ogen openen", aldus Ahraui.