Ideeen voor kruising Kaden-Dwarsvaarten-


Geplaatst: 24-4-2015

Met dank aan drie leerlingen van het Technasium van CSG Liudger in Drachten!

Drie leerlingen van het Technasium van CSG Liudger in Drachten hebben een oplossing bedacht voor het kruispunt De Kaden-Dwarsvaarten-Raai. Zij benaderden de gemeente met de vraag of zij de verkeerssituatie op dit kruispunt mochten analyseren en na mochten denken over mogelijke oplossingen. De
gemeente heeft dit initiatief van harte ondersteund. Wij hebben de leerlingen voorzien van informatie over ongevallen, verkeersstromen en verkeerskundige beleidskaders. De leerlingen stellen voor dat een voorrangskruispunt op een verhoogd plateau een goede oplossing kan zijn.

In het kader van de al geplande herinrichting van De Kaden gaat de gemeente deze kruising ook daadwerkelijk aanpakken. We zijn nog niet zover. Het college heeft geld beschikbaar gesteld voor de herinrichting van De Kaden. Voor de aanpak van deze kruising moet dat nog.

De analyse en voorstellen van de leerlingen van het Technasium zijn zeker bruikbaar voor het uiteindelijk ontwerp. Een voorrangskruispunt is ook voor de gemeente een denkbare oplossing. Het is de bedoeling dat het schetsontwerp van de gemeente eind mei 2015 klaar is voor inspraak. Dan
organiseren wij een inloopbijeenkomst voor bewoners en belanghebbenden. Daar presenteren we het uiteindelijke ontwerp. Met de reacties maken we een definitief plan. De uitvoering van deze maatregelen staan vooralsnog gepland voor 2016.